NaslovnicaVijestiEngleska Premier liga ukida VAR? Preko 2.000 navijača potpisalo peticiju - žele...

Engleska Premier liga ukida VAR? Preko 2.000 navijača potpisalo peticiju – žele ukidanje video tehnologije!

Peticija koja poziva na uklanjanje VAR-a u Premier ligi postigla je preko 2.000 potpisa.

Engleska Premier liga

Tehnologija je ove sezone uvedena u englesku Premier ligu, ali nogometni navijači nisu je dobro primili.

Pjesme “Fuck VAR” i “To nije nogomet više” pjevale su se na stadionima širom lige, a danas, nakon daljnjih kontroverzi VAR-a u utakmicama Wolves-Liverpoola i Manchester City-a Sheffieldu Uniteda, “#varout” je bio u trendu na Twitteru ,

Štoviše, postoji čak i Twitter račun nazvan “Navijači protiv VAR-a”, što je zauzvrat rezultiralo dokumentom kojim se od Premier lige traži da ukine korištenje VAR-a.

Objašnjenje glasi: “Upotreba VAR-a u Premier ligi totalno je propala. Dobija isto toliko (ako ne i više) odluka pogrešnih nego prije njihove upotrebe.”

“Nogometni navijači bili su zavedeni, a rekli su da će se VAR koristiti samo u” jasnim i očitim “okolnostima. Do sada smo vidjeli da to jednostavno nije slučaj.”

“Pristalice koje plaćaju karte ostaju zbunjene tijekom odluka, s potpunim nedostatkom komunikacije tijekom VAR-a prilikom donošenja svojih odluka. Pristalice su trebale dati prioritet implementaciji VAR-a, međutim, u potpunosti su odbačene.”

“VAR je ukrao srce i dušu nogometu. Nogomet je prije VAR-a bio najpopularniji sport na svijetu, nije se slomio i nije mu bilo potrebno popravljanje. Prekinimo ludilo, stavimo prvo navijače i ukinimo VAR!”

U vrijeme pisanja peticije se bliži cilj od 2.500 potpisa. Nema šanse da Premier liga zapravo djeluje na ovu molbu, ali ona samo naglašava negativnu reakciju na način korištenja VAR-a, stalna odgađanja i zamke za ofsajde.

Gary Lineker objavio je anketu na Twitteru tražeći od fanova da glasaju o tome jesu li za i protiv tehnologije, a za razliku od VAR-a, rezultati su nevjerojatno uvjerljivi.

Rano je u subotu ujutro VAR korišten u australijskoj A-ligi, gdje su navijači mogli čuti zvuk komunikacije između dužnosnika – nešto za što mnogi vjeruju da bi trebao biti uključen u Premier ligu, za razliku od samo gledanja snimaka refosa koji izgledaju dosadno.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!