NaslovnicaVijestiERIC ABIDAL EKSKLUZIVNO OTKRIVA: "Pronašli smo i pratimo potencijalnu zamjenu za Luis...

ERIC ABIDAL EKSKLUZIVNO OTKRIVA: “Pronašli smo i pratimo potencijalnu zamjenu za Luis Suareza.”

Legenda Barcelone, a sada njihov nogometni direktor Eric Abidal je priznao da katalonska ekipa pažljivo prati argentinskog i interovog napadača, Lautaro Martineza, kao eventualnu zamjenu za 32-godišnjeg napadača Luisa Suareza.

ERIC ABIDAL EKSKLUZIVNO

U razgovoru za Mundo Deportivo, Abidal je otkrio svoje divljenje prema Martinezu, govoreći: “Da, on je kompletan igrač, mislim da nastupa na izvrsnoj razini.”

Sa samo 22 godine, Argentinac je impresionirao ove sezone, nakon što je uspio postići devet golova u 15 utakmica ove sezone.

Inter, čiji je posljednji naslov prvaka došao u sezoni 2009/10 pod tadašnjim glavnim trenerom Jose Mourinhom, ove sezone izgledaju jako i trenutno su samo jedan bod ispod lidera Juventusa.

Abidal je nastavio da daje do znanja da Barcelona trenutno traži nasljednika dokazanog strijelca, Luisa Suareza, koji je postigao fenomenalnih 185 golova u svim natjecanjima za klub otkako se pridružio Liverpoolu 2014. godine.

Rekao je: “Transparentan sam sa igračima, Luis vam to može reći, jer sam mu prošle godine već rekao da će biti tako.”

Ako Barcelona do kraja potpiše Martineza, izgleda da je on vrlo sposoban da zamijeni Suareza ako mogne nastaviti sa ovim poboljšanjem u budućnosti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!