NaslovnicaVijestiEvo kako je Cristiano Ronaldo reagovao na izjave bivših suigrača u Manchesteru...

Evo kako je Cristiano Ronaldo reagovao na izjave bivših suigrača u Manchesteru da je Lionel Messi bolji od njega!

Prošlo je čak 15 godina od debija Cristiana Ronalda u dresu Manchester Uniteda. Bila je to utakmica protiv Boltona, kada je legendarni Sir Alex Ferguson u 61. minuti odlučio uvesti u igru tada 18-godišnjeg Portugalca.

Messi bolji od Ronalda

Ronaldo je u manje od 30 minuta igre pokazao navijačima Uniteda i cijelom nogometnom svijetu kako je pred njim uzbudljiva karijera.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Ferguson je nakon tog debija, u kojem je Ronaldo izborio penal i učestvovao u drugom golu ‘Crvenih vragova’, njegov nastup opisao kao skoro nevjerovatan. Svi na Old Traffordu već tada su znali da su dobili buduću zvijezdu svjetskog nogometa. Međutim, počeci nisu bili tako lagani za 33-godišnjaka, kojeg su novi suigrači često zezali i zadavali mu probleme.

Bivši defanzivac ‘Crvenih vragova’ i jedna od najvećih legendi kluba Rio Ferdinand 2015. godine je otkrio kako su određeni igrači, uključujući i Waynea Rooneya, često zezali Ronalda govoreći mu kako je David Beckham prava sedmica u Unitedu, a ne on. Na taj način su ga željeli motivirati da postane najbolji igrač na svijetu, što im je i uspjelo.

Ferdinand je također otkrio kako je Ronaldo uvijek brinuo o svom izgledu i često je znao stojati ispred ogledala gol. Pored toga što su ga zezali da nije prava sedmica u Unitedu, govorili su mu i kako je Lionel Messi bolji igrač od njega, na što je on odgovarao na zanimljiv način. U svojoj novoj autobiografiji ‘Kako biti nogometaš’, bivši engleski napadač Peter Crouch je napisao: “Rio Ferdinand bi nam pričao priče kako je Cristiano Ronaldo stojao gol ispred ogledala, te prolazio rukom kroz kosu i u isto vrijeme govorio ‘wow, tako sam lijep’. Zatim su ga svi počeli zezati govoreći mu ‘nebitno, Leo Messi je bolji igrač od tebe’. On bi zatim slegnuo ramenima, nasmijao se i odgovorio ‘da, ali Messi ne izgleda ovako.'”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!