NaslovnicaVijestiEvo kako je Insigne reagovao na nevjerovatan potez De Rossija

Evo kako je Insigne reagovao na nevjerovatan potez De Rossija

Talijanski reprezentativac Lorenzo Insigne otkrio je šta je rekao svom sunarodnjaku Danielu De Rossiju nakon što se njihova reprezntacija nije uspjela kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo, izgubivši protiv Švedske u dodatnim kvalifikacijama.

Insigne odgovorio De Rossiju

U trenucima kad je Azzurima bio potreban gol, izbornik Gian Piero Ventura je zatražio da na zagrijavanje ode Daniele De Rossi, čija je prirodna pozicija zadnji vezni, a on je ljutito reagovao i pitao se zašto on da uđe u igru kada im je potreban gol.

Kao što možete vidjeti u videu iznad, veznjak Rome je prstom pokazivao prema Insigneu, govoreći da on treba ući u igru.

Uprkos tome, zvijezda Napolija nije dobila priliku, a Italija nije uspjela postići gol do kraja, što je značilo da će po prvi put od 1958. godine propustiti Svjetsko prvenstvo.

Svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije protiv Švedske su odigrali upravo Daniele De Rossi, zatim Juventusov trio Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, te Giorgio Chiellini, dok je Ventura dobio otkaz.

26-godišnji Insigne u današnjem intervjuu za Calcio Mercato otkrio je šta je rekao De Rossiju nakon utakmice.

“Nije važno tko igra, odluke moraju biti prihvaćene. Zahvalio sam se Danielu jer je učinio nešto sjajno, rekao sam mu da je pravi vođa koji želi pomoći timu.”

De Rossi, koji je postao četvrti igrač po broju nastupa u povijesti reprezentacije, rekao je: “Imamo naviku da zagrijavamo po tri igrača u isto vrijeme, a zatim nakon pet minuta na zagrijavanje idu sljedeća trojica.”

“Samo sam rekao da je ostalo malo vremena i da trebamo pobijediti, poslati napadače da se zagrijavaju. Pokazao sam također na Insignea.”

“Međutim, odluka nije bila na meni. Žao mi je što sam uvrijedio bilo koga. U tom trenutku sam mislio da je možda bolje da Insigne uđe u igru umjesto mene.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!