NaslovnicaVijestiEvo kako je Salah reagovao na usporedbe sa Messijem i Ronaldom

Evo kako je Salah reagovao na usporedbe sa Messijem i Ronaldom

Zvijezda Liverpoola i reprezentativac Egipta Mohamed Salah iza sebe ima nevjerovatnu sezonu, u kojoj je postigao 43 gola, te se smatra jednim od vodećih kandidata za osvajanja ovogodišnje Zlatne lopte, uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Salah nezadovoljan usporedbama sa Messijem

Nakon što je na Anfield stigao za ‘samo’ 42 miliona eura iz Rome prošlog ljeta, Salah je pomogao ‘Redsima’ da stignu do finala Lige prvaka, a u Premier ligi je proglašen igračem sezone, te će po svemu sudeći osvojiti i Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca lige, s obzirom da ima prednost od tri gola ispred Harryja Kanea kolo prije kraja sezone.

Uprkos svemu tome što je postigao, 25-godišnjak priznaje kako su usporedbe sa Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom u ovom trenutku pretjerane, te dodaje kako mora nastaviti igrati još nekoliko sezona na ovom nivou kako bi se mogao porediti s njima.

U intervjuu za egiptske medije, on je rekao: “Ne želim reći da sam sretan usporedbama sa Messijem i Ronaldom. Njih dvojica igraju na vrhunskom nivou 10 ili 11 godina. Moram održati ovaj nivo tokom nekoliko sezona, nadam se da to mogu učiniti. Njih dvojica su sjajni igrači i nadam se da ću jednoga dana biti sretan što me porede s njima.”

Na pitanje novinara tko su njegovi nogometni idoli iz djetinjstva, Salah je odgovorio: “Zinedine Zidane, Ronaldo i Francesco Totti su igrači koje sam najviše volio gledati dok sam odrastao. Imao sam sreću što sam igrao zajedno sa Tottijem u Romi. Imali smo vrlo dobar odnos i još uvijek smo prijatelji. Nikad nisam gledao Maradonu i Pelea.”

Tim Jurgena Kloppa sutra će u okviru posljednjeg kola ovosezonske Premier lige na svom terenu dočekati Brighton & Hove Albion, te im je potrebna pobjeda kako bi osigurali nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Liverpool je trenutno četveroplasirani sa 72 osvojena boda, dok petoplasirani Chelsea, koji sutra gostuje kod Newcastle Uniteda, ima samo dva boda manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!