Evo kako su u Crvenoj Zvezdi prokomentirali dolazak Shaqirija na Marakanu

Generalni direktor Crvene Zvezde, Zvezdan Terzić, prokomentirao je dolazak Shaqirija na Marakanu, koji je proslavom gola protiv Srbije na SP navukao gnijev srpskih navijača.

Fudbalski klub Crvena zvezda učinit će sve da zaštiti igrača Liverpoola Xherdana Shaqirija od “neželjenih situacija” na utakmici Lige šampiona u Beogradu u novembru, prenijeli su danas britanski mediji.

Shaqiri, švicarski fudbaler rodom sa Kosova, izazvao je kontroverze na Svjetskom prvenstvu, kada je u utakmici protiv Srbije poslije postignutog gola rukama pokazao dvoglavog orla, simbol albanske zastave.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će klub učiniti sve da se Shaqiri osjeća bezbjedno, kada istrči pred navijače na stadionu Rajko Mitić.

“Naravno, kao fudbalski klub, mi jednako tretiramo naše rivale i ne moramo da se bavimo prošlošću i historijom. Crvena zvezda mora da uradi sve da to omogući Shaqiriju, naša dužnost je da ga zaštitimo od neželjenih situacija. Hajde da budemo dobri domaćini”, naveo je Terzić.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) novčano je kaznila Shaqirija, kao i njegovog saigrača iz reprezentacije Granita Xhaku zbog neprimjerene proslave golova protiv Srbije.

“Mislim da će Shaqiri biti pod nevjerovatnim psihološkim pritiskom, pošto zna gdje dolazi. On zna da je Crvena zvezda simbol Srbije, ne znam ni da li će doći”, naveo je Terzić.

Utakmica između Zvezde i Liverpoola igra se 6. studenog od 18.55 na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.