NaslovnicaVijestiEvo koga Arsenal planira dovesti kao zamjenu za Alexisa Sancheza

Evo koga Arsenal planira dovesti kao zamjenu za Alexisa Sancheza

Prema pisanju engleskih medija Arsenal je ove zime navodno spreman ponuditi 40 miliona eura za zvijezdu Crystal Palacea Wilfrieda Zahu.

Arsenal dovodi Zahu

‘Topnici’ su trenutno u potrazi za zamjenom za čileansku zvijezdu Alexisa Sancheza, koji će po svemu sudeći uskoro napustiti londonski klub.

Engleske novine The Sun su objavile kako je trener Arsenala Arsene Wenger već počeo tražiti njegovu zamjenu, s obzirom da 29-godišnjak još uvijek nije produžio ugovor koji ističe sljedećeg ljeta, te će ga prodati ove zime kako ne bi otišao besplatno iz kluba.

Proteklog ljeta pojavile su se informacije kako je Sanchez bio blizu prelaska u Manchester City, te da ne želi produžiti ugovor s obzirom da mu čelnici Arsenala ne žele ponuditi plaću kakvu zahtijeva.

Transfer je navodno bio dogovoren i trebao je iznositi oko 70 miliona eura, ali je Arsenal odustao od njegove prodaje jer nisu uspjeli dovesti Thomasa Lemara kao njegovu zamjenu. Ipak, sve je izglednije da će do tog transfera doći već ove zime.

25-godišnji Zaha, koji se povezuje sa dolaskom, odigrao je tek pet utakmica u Premier ligi ove sezone, u kojima je postigao samo dva gola, a njegov tim je uvjerljivo na posljednjem mjestu u ligi sa samo četiri osvojena boda.

Reprezentativac Obale Slonovače je stigao na Selhurst Park 2009. godine, gdje se zadržao do 2013. godine nakon čega je otišao u Manchester United. Od tada je u sljedeće dvije sezone igrao na posudbama upravo u Crystal Palaceu i Cardiff Cityju.

Ipak, nije se uspio izboriti za mjesto u timu nakon povratka na Old Trafford, koji je napustio u ljeto 2015. godine, kada se vratio u londonski klub.

Međutim, problem Arsenalu u njegovom dovođenju mogao bi predstavljati njihov najveći rival Tottenham Hotspur, čiji trener Mauricio Pochettino je u nekoliko navrata izrazio svoje divljenje prema krilnom igraču.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!