NaslovnicaVijestiEvo koga će Bayern dovesti kao zamjenu u slučaju da Jerome Boateng...

Evo koga će Bayern dovesti kao zamjenu u slučaju da Jerome Boateng ode ovog ljeta

Defanzivac Bayern Munchena Jerome Boateng nedavno je priznao kako bi mogao napustiti bavarski klub, u koji je stigao 2011. godine, i sa kojim je osvojio šest puta Bundesligu i jednom Ligu prvaka.

Bayern dovodi De Ligta

On je u intervjuu za sportski magazin Socrates rekao: “Iskusio sam sve sa Bayernom. Polako dolazim do točke na kojoj moram sam sebi odgovoriti na neka pitanja, kao što su ‘koje ciljeve još nisam dostigao i želim li se nastaviti dokazivati u istom klubu i u istim okolnostima?’ To su pitanja vezana za osobne izazove, a ne klasična pitanja karijere.”

Njemački reprezentativac je propustio uzvratni susret polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida zbog povrede koju je pretrpio na prvom susretu, a njegov tim je ispao iz takmičenja izgubivši ukupnim rezultatom 4-3. Pored toga, upitan je njegov nastup i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je trenutni svjetski prvak Njemačka jedan od vodećih favorita.

On se povezivao sa odlaskom sa Allianz arene već prošlog ljeta, ali i tada je povreda spriječila zainteresovane klubove da ga pokušaju dovesti. Ipak, kako pišu njemačke novine Bild, čelnici kluba su već pronašli njegovu zamjenu u slučaju da ode, a u pitanju je mladi defanzivac Ajaxa Matthijs de Ligt.

[su_no1forfootball]

De Ligt se smatra jednim od najvećih talenata na svijetu, a sa nizozemskim klubom ima ugovor do ljeta 2021. godine. 18-godišnjak je meta mnogih europskih velikana, uključujući i Barcelonu, a cijena koju će Ajax tražiti za njega mogla bi iznositi i do 50 miliona eura. Pored toga što je postao najmlađi strijelac Ajaxa još od legendarnog Clarencea Seedorfa, postao je i najmlađi kapiten u povijesti kluba, i nema sumnje da će imati fenomenalnu karijeru gdje god otišao.

Koliko je dobar De Ligt, dovoljno govori izjava izvršnog direktora i bivše legende Ajaxa Edwina van der Sara koji je o njemu rekao: “Matthijs je vrlo zreo za svoje godine, ima tijelo 24-godišnjaka. Također je dobar u igri sa obje noge, izuzetno je dobar u dodavanjima, u igri glavom, postiže golove i pravi je lider već u dobi od 18 godina.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!