NaslovnicaVijestiEvo šta će biti sa Messijem ukoliko Katalonija postane nezavisna država!

Evo šta će biti sa Messijem ukoliko Katalonija postane nezavisna država!

U Messijevom ugovoru nalazi se klauzula, koja bi bila aktivirana ako Katalonija postane nezavisna država!

Lionel Messi potpisao je krajem studenog novi ugovor s Barcelonom i jasno stavio do znanja svima da, kao što uvijek i govori, planira karijeru završi u Kataloniji. To jest, u Kataloniji, koja je dio Španjolske…

Kako prenosi Mundo Deportivo, otkupna klauzula u ugovoru Lionela Messija iznosi 700 milijuna eura, što je praktično apstraktna suma novca, čak i u prenaduvanom financijskom svijetu elitnog nogometa.

[su_no1forfootball]

Međutim, u ugovoru postoji članak koji kaže da ako Katalonija postane nezavisna država, Messi može napustiti Blaugranu bez ikakve naknade.

Vrlo zanimljiva pozicija kluba, daje se zaključiti, s obzirom da je Barcelona prožeta katalonskim identitetom, da na grbu nosi krst Sant Jordija, da se na tribinama stadiona Camp Nou na svakom meču vijore estelade (zastave nezavisne Katalonije), da mnogi Katalonci tim vide kao de facto reprezentaciju…

Bilo kako bilo, Messi, najbolji igrač Barcelone svih vremena i vjerojatno ponajbolji igrač planete ove generacije (a i prethodnih), zarađuje 27 milijuna eura po sezoni, dok je za potpis dobio “na ruke” 90 milijuna eura.

Ove sezone Messi je odigrao 25 utakmica u svim natjecanjima za Barcelonu, u kojima je postigao 19 golova, te upisao 7 asistencija. Prvi je strijelac La Lige sa 15 pogodaka.

Messi je svoj neslužbeni debi u prvoj momčadi ostvario u prijateljskoj utakmici protiv Porta 16. studenog 2003. (sa 16 godina i 145 dana). Za manje od godinu dana ostvario je svoj ligaški debi protiv Espanyola 16. listopada 2004. (sa 17 godina i 114 dana), postavši tako treći najmlađi igrač ikad koji je zaigrao za Barcelonu i najmlađi klupski igrač koji je igrao u La Ligi (rekord je u rujnu 2007. srušio njegov suigrač Bojan Krkić).

Kad je postigao svoj prvi seniorski gol za klub protiv Albacetea 1. svibnja 2005., Messiju je bilo 17 godina, 10 mjeseci i 7 dana, čime je postao najmlađi igrač Barcelone koji je postigao pogodak u La Ligi sve do 2007. kad je Bojan Krkić srušio ovaj rekord, pogodivši na Messijevu asistenciju.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!