NaslovnicaVijestiEVO ŠTO IM JE PORUČIO: Legendarni Ferguson razgovarao sa igračima Uniteda na...

EVO ŠTO IM JE PORUČIO: Legendarni Ferguson razgovarao sa igračima Uniteda na treningu!

Legendarni bivši trener Manchester Uniteda, te po mišljenju mnogih najbolji trener svih vremena Sir Alex Ferguson održao je emotivan govor na treningu svog bivšeg kluba, kada je poručio igračima kako vjeruje da će se ponovo vratiti na sami vrh.

Ferguson prisustvovao treningu Manchester Uniteda

Na Old Trafford je prošlog mjeseca stigao novi privremeni trener, nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz, a riječ je o bivšem napadaču kluba Ole Gunnaru Solskjaeru, koji je priznao kako je tražio mnoge savjete od svog nekadašnjeg trenera Fergieja, kojeg je i pozvao da održi razgovor sa igračima početkom ovog mjeseca.

Škotski stručnjak se povukao sa klupe ‘Crvenih vragova’ 2013. godine, nakon što je na istoj proveo čak 27 godina, a nakon povratka Solskjaera pružio je podršku Norvežaninu izjavivši kako 45-godišnjak u potpunosti shvaća pravac u kojem klub želi ići. Kako pišu novine The Sun, on je prisustvovao jednom od treninga prije nekoliko dana, kada je poručio igračima kako će ponovo učiniti United dominantnim, te da vjeruje u njihov kvalitet.

Navodno, njegov poduži govor ih je toliko motivirao, da su mu čak i obećali kako će osvojiti trofej kako bi mu se odužili za to što vjeruje u njih. Solskjaer je prvotimce odveo na trening kamp u Dubai ovog tjedna, gdje će uživati u toplom vremenu prije susreta protiv Tottenham Hotspura u Premier ligi ovog vikenda.

Na tom susretu bi trebao nastupiti i Alexis Sanchez, koji će navodno u potpunosti biti oporavljen nakon što je u ponedjeljak prisustvovao cijelom treningu nakon oporavka od povrede tetive, koju je zadobio na utakmici protiv Readinga u subotu.

Najnovije vijesti

Novi dres Manchester Cityja procurio u javnost, navijači iznenađeni: “Je li...

0
Navijače Manchester Cityja iznenadila je potencijalna nova gostujuća garnitura za sezonu, koja je izvan uobičajenih boja kluba. Ovaj dres, dominiran tamnoplavom i žutom bojom,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!