NaslovnicaVijestiEvo što je Maurizio Sarri spreman uraditi kako bi doveo Gonzala Higuaina...

Evo što je Maurizio Sarri spreman uraditi kako bi doveo Gonzala Higuaina u Chelsea!

U Chelseaju je jučer potvrđen dolazak novog trenera Maurizija Sarrija, samo dan nakon što je njegov sunarodnjak Antonio Conte dobio otkaz.

Sarri želi Higuaina u Chelseaju

‘Plavci’ su pod vodstvom Contea osvojili Premier ligu u njegovoj prvoj sezoni u klubu, a osvajanje samo FA Kupa prošle sezone nije bilo dovoljno, s obzirom da su završili tek na petom mjestu u ligi, te je taj neuspjeh platio otkazom.

[su_xbet_frahrv]

S druge strane, Sarri je imao sjajnu prošlu sezonu sa klubom iz Napulja. Iako su završili na drugom mjestu u Seriji A, Napoli je postao jedini tim u povijesti koji je osvojio više od 90 bodova u jednoj sezoni, a da nije osvojio titulu. Zajedno sa Sarrijem na Stamford Bridge je jučer također stigao i veznjak Napolija Jorginho, čiji transfer iznosi čak 60 miliona eura. Međutim, Sarri ne planira stati na tome, te želi dovesti još jednog svog bivšeg igrača, a riječ je o napadaču Gonzalu Higuainu, koji je u svojoj posljednjoj sezoni u Napoliju, odnosno Sarrijevoj prvoj u klubu, postigao nevjerovatnih 38 golova u 42 utakmice. Ipak, plan njegovog dovođenja neće se svidjeti mnogim navijačima Chelseaja.

[su_games]

Naime, engleske novine The Mirror izvještavaju kako je 59-godišnjak spreman prodati Alvara Moratu i Oliviera Girouda kako bi obezbijedio novac za dovođenje Argentinca. Navodno, upravo Morata bi mogao biti dio tog transfera, odnosno mogao bi se vratiti u svoj bivši klub Juventus. 25-godišnjak je imao razočaravajuću sezonu u plavom dresu, u kojem je postigao samo 15 golova u 48 nastupa u svim takmičenjima.

Upravo zbog njegovog lošeg učinka i naglog pada forme sredinom sezone u klub je u zimskom prelaznom roku stigao Olivier Giroud za 17 miliona eura iz velikog rivala Arsenala. Međutim, ni 31-godišnjak nije bio ništa bolji u drugom dijelu sezone, u kojem je postigao tek pet golova u ukupno 18 nastupa. Ukoliko se uračunaju i Giroudovi golovi iz prvog dijela sezone u dresu ‘Topnika’, on i Morata su ukupno kroz cijelu prošlu sezonu postigli samo četiri gola više od Gonzala Higuaina.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!