NaslovnicaVijestiEVO ŠTO JE REKAO: Mourinha svi kritizirali zbog izjave da neće voditi...

EVO ŠTO JE REKAO: Mourinha svi kritizirali zbog izjave da neće voditi Tottenham, a on odgovorio na sjajan način!

Nakon što je jučer imenovan novim trenerom Tottenham Hotspura, društvenim medijima se počela širiti izjava Josea Mourinha iz 2015. godine, još dok je bio trener Chelseaja, u kojoj kaže kako nikad ne bi mogao voditi Tottenham.

Mourinho odgovorio na izjavu da neće voditi Tottenham

Portugalac je na klupi Spursa naslijedio Mauricija Pochettina, te potpisao ugovor na tri i pol godine. Međutim, 2015. godine, dok je obavljao svoj drugi mandat na Stamford Bridgeu, Mourinho je upitan o ponudi koju je dobio od strane Tottenhama 2007. godine nakon što je napustio Chelsea tog ljeta.

Tom prilikom je rekao: “Da, kontaktiran sam od strane Tottenhama. Nisam prihvatio ponudu jer previše volim navijače Chelseaja.” Danas, na svojoj prvoj press konferenciji kao trener londonskog kluba, 56-godišnjak je komentarisao ovu svoju izjavu.

Novinar ga je upitao: “Prije četiri godine, dok ste bili u Chelseaju, na pitanje da li ćete otići u Tottenham odgovorili ste: ‘Nikad, previše volim navijače Chelseaja’. Što se promijenilo?”, na što je Jose odgovorio: “To se dogodilo prije nego što sam dobio otkaz (smijeh).”

Njegova prva utakmica na klupi Spursa bit će protiv West Ham Uniteda u subotu, dok će prva utakmica protiv jednog od njegovih bivših klubova biti protiv Manchester Uniteda 4. decembra.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!