NaslovnicaVijestiEVO ŠTO MU JE PORUČIO: Eden Hazard poslao sjajnu oproštaju poruku Cescu...

EVO ŠTO MU JE PORUČIO: Eden Hazard poslao sjajnu oproštaju poruku Cescu Fabregasu!

Zvijezda i uvjerljivo najbolji igrač Chelseaja Eden Hazard poslao je jako emotivnu poruku Cescu Fabregasu, nakon što je španjolski reprezentativac odigrao po svemu sudeći svoju posljednju utakmicu u dresu ‘Plavaca’.

Hazard poslao oproštajnu poruku Fabregasu

Fabregas je jučerašnji susret u FA Kupu protiv Nottingham Foresta, u kojem je njegov tim slavio rezultatom 2-0, napustio u suzama prilikom izmjene, a navijači, kojima je bilo jasno da igra posljednji put u dresu njihovog voljenog tima, su mu dali stojeće ovacije.

31-godišnjaku ugovor sa Chelseajem ističe sljedećeg ljeta, a već je navodno dogovoren njegov transfer u Monaco u narednih nekoliko dana, a tamo će se pridružiti svom nekadašnjem suigraču u Arsenalu, Thierryju Henryju. Cesc je na Stamford Bridge stigao iz Barcelone u ljeto 2014. godine, dvije godine nakon što je u klub stigao Hazard iz Lillea, te je od tada osvojio dva puta Premier ligu, jednom Liga kup, te jednom FA Kup.

Belgijski reprezentativac mu je poslao jako emotivnu poruku nakon jučerašnje utakmice. Naime, rekao je: “U pet godina, mogu reći da sam imao sreće što sam igrao s njim. Na samom početku kada je došao, vidjeli ste te prve godine, osvojili smo dvije titule zajedno. Vrhunski igrač na terenu i veliki prijatelj van terena. Prema njemu imam samo divljenje, nadam se da će imati dobru budućnost. Malo mu je teško u karijeri trenutno, ali on je jako dobar igrač i uživat će.”

Iako njegov odlazak još uvijek nije i službeno potvrđen, Fabregasova reakcija nakon svog ukupno 501. nastupa u engleskim takmičenjima jasno govori da je to gotovo sigurna stvar. Još jedan igrač Chelseaja koji se u posljednje vrijeme često povezuje sa odlaskom je Callum Hudson-Odoi, koji je bio asistent kod oba gola Alvara Morate protiv Nottinghama jučer.

18-godišnjak, čiji ugovor ističe sljedeće godine, navodno je glavna meta Bayern Munchena u ovom zimskom prelaznom roku. Ipak, nije sigurno da li planira napustiti London, s obzirom da će najvjerovatnije u narednih nekoliko utakmica dobiti priliku, jer Maurizio Sarri nema na raspolaganju nekoliko zvijezda zbog povreda.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!