NaslovnicaVijestiEVO ZAŠTO: Konačno otkriven razlog zbog kojeg je Manchester United odustao od...

EVO ZAŠTO: Konačno otkriven razlog zbog kojeg je Manchester United odustao od dovođenja Leonarda Bonuccija!

Manchester United se u posljednjih nekoliko tjedana ljetnog prelaznog roka povezivao sa dovođenjem brojnih centralnih defanzivaca, ali na kraju nitko nije došao na Old Trafford. Trener ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho jasno je dao do znanja čelnicima kluba kako želi novu zvijezdu na toj poziciji, ali oni mu nisu ispunili tu želju.

Manchester United odustao od Bonuccija

Na Old Trafford su ranije ovog ljeta stigla samo tri pojačanja, veznjak Fred iz Shakhtar Donetska za 60 miliona eura, desni bek Porta Diogo Dalot za 22 miliona eura, te novi rezervni golman Lee Grant iz Stoke Cityja za dva miliona eura.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Kao glavne mete kada je u pitanju pozicija centralnog defanzivca spominjali su se Toby Alderweireld iz Tottenham Hotspura, Harry Maguire iz Leicester Cityja, te Jerome Boateng iz Bayern Munchena. Međutim, pored njih, sa dolaskom se povezivao i bivši kapiten AC Milana Leonardo Bonucci. 31-godišnji talijanski defanzivac je ranije ovog ljeta napustio San Siro i vratio se u svoj bivši klub Juventus. Engleske novine The Sun su danas izvijestile kako su čelnici Manchester Uniteda odustali od njegovog dovođenja jer su smatrali kako cifra koju su Rossoneri tražili (40 miliona eura) za njega ne odražava njegovu pravu vrijednost. Kada je u pitanju Boateng, on je prije nekoliko dana sam priznao kako je nazvao Josea Mourinha i poručio mu da ne želi doći na Old Trafford.

Naime, u intervjuu za Bild rekao je: “Imao sam ponude PSG-a i Manchester Uniteda. Nisam želio otići iz Bayerna tek tako, već sam bio zainteresovan za novi izazov. Osjećam se dobro ovdje, ovo je jedan od najvećih klubova na svijetu. Nazvao sam Josea Mourinha i rekao mu da mi je čast što pokazuje interes za mene, ali i objasnio kako mi je teško napustiti Bayern.”

S druge strane, razlozi za nedovođenje preostale Tobyja Alderweirelda i Harryja Maguirea i dalje nisu poznati, te su po svemu u Unitedu napravili grešku, s obzirom da je njihov tim jako loše krenuo u novu sezonu. U četiri odigrana kola ostvarili su dvije pobjede, protiv Leicester Cityja i Burnleaya, te dva poraza, protiv Brightona i Tottenham Hotspura, te se nalaze na desetom mjestu sa šest osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!