NaslovnicaVijestiEvropski klubovi dali konačni odgovor, sada su na potezu UEFA i Aleksander...

Evropski klubovi dali konačni odgovor, sada su na potezu UEFA i Aleksander Čeferin!

Ideja da se budućnost europskih nogometnih kupova proširi kako bi se međunarodne utakmice održavale i krajem tjedna nije donijela dobar odgovor iz udruženja najjačih nogometnih liga. Na sjednici skupštine ovog sindikata, u kojoj ima 27 stalnih članova, a ukupno ih je 36, svi su se snažno protivili takvom prijedlogu.

Na 38. zasjedanju Generalne skupštine saveza najjačih evropskih liga u Lisabonu raspravljano je o mogućem budućem širenju europskih natjecanja. UEFA planira promijeniti europska klupska natjecanja nakon 2024. godine, tako da će se utakmice održavati i vikendom na što su se burno usprotivili iz ovog udruženja.

Svoj odgovor su temeljili na dugoj tradiciji održavanja utakmica te su ukazali na prava navijača da svoju momčad u domaćem prvenstvu prate u miru krajem tjedna. Udruga vjeruje da je sadašnji sustav raspodjele između europskih i domaćih natjecanja dobar, ali su još jednom naglasili da nacionalne lige moraju imati nadležnost odlučivanja o kalendarima, strukturi i datumima njihovih natjecanja.

Tom su prigodom pozvali sve klubove na savjetodavni sastanak na tu temu, koji će se održati 6. i 7. svibnja u Madridu. Dan poslije, predstavnici izvršnog odbora Udruge europskih liga sastat će se s vodstvom Europske nogometne federacije (UEFA), čija će tema biti europska natjecanja i njihov razvoj nakon 2024. godine.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!