NaslovnicaVijestiFABREGAS POSLAO PORUKU SARRIJU: Evo na kojoj poziciji želi igrati u nastavku...

FABREGAS POSLAO PORUKU SARRIJU: Evo na kojoj poziciji želi igrati u nastavku sezone!

Veznjak i zvijezda Chelseaja Cesc Fabregas izjavio je kako se nada da će mu novi trener Maurizio Sarri u budućnosti dati više prilika, nakon što je jučer odigrao cijelu utakmicu protiv Derby Countyja u Carabao kupu.

Fabregas želi igrati na novoj poziciji

31-godišnjak nije u prvim planovima talijanskog stručnjaka ove sezone, s obzirom da je u Premier ligi za sada skupio samo jedan nastup. ‘Plavci’ su sinoć poveli već u 5. minuti, kada je Fikayo Timori postigao autogol, ali je Jack Marriott izjednačio samo četiri minute kasnije. Međutim, u 21. minuti su gosti postigli novi autogol, da bi ponovo izjednaiči šest minuta nakon toga, kada je gol postigao Martyn Waghorn.

[su_bet365_koeficijenti]

Za pobjedu i prolazak svog tima u četvrtfinale takmičenja par minuta prije kraja prvog poluvremena gol je postigao upravo Cesc Fabregas. On je nakon utakmice izjavio da je svjestan kako više ne može igrati svaku utakmicu u sezoni, ali i dodao kako smatra da je pokazao Sarriju da može biti nešto više od rezerve Jorginhu. Rekao je: “Znam da je psihički teško kad ne igrate u Premier ligi, ali nakon što sam igrao toliki niz godina, mislim da shvatam odluke trenera. Znam točno u kakvoj poziciji se nalazim. Ne govorim da mogu igrati 90 minuta svaka tri dana, 60 utakmica u sezoni, vjerovatno više neću moći igrati toliko. Zbog toga pokušavam uživati i biti spreman kad god dobijem priliku.”

I dok ga je Sarri koristio isključivo na poziciji centralnog veznog u par utakmica ove sezone, španjolski reprezentativac vjeruje kako bi ponudio više na malo ofanzivnijoj poziciji. Izjavio je: “Pod vodstvom Antonija Contea nisam igrao u ligi u prva tri ili četiri mjeseca, sve do utakmice protiv Manchester Cityja, koja je promijenila njegovo mišljenje o meni. Nakon toga sam igrao u svakoj utakmici. Jedina stvar koju pokušavam promijeniti kod Sarrija je ta što smatra da mogu igrati samo ispred defanzivne linije. Međutim, cijeli život sam igrao nešto ofanzivnije.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!