NaslovnicaVijestiFernadno Torres: Benitez me je odveo na nivo o kojem nisam ni...

Fernadno Torres: Benitez me je odveo na nivo o kojem nisam ni sanjao

Bivši napadač Liverpoola Fernando Torres izjavio je da nikada nije ni sanjao da će doseći nivo na kojem je bio u Liverpoolu pod vodstvom Rafaela Beniteza.

Benitez me je odveo na nivo o kojem nisam ni sanjao

Benitez je doveo Torresa na Anfiedl za tada klupsku rekordnu naknadu u regiji od 20 miliona funti 2007. godine iz Atletico Madrida.

Španjolac je u 142 nastupa za “Redse” postigao ukupno 81 gol, ali serije povreda tetiva koljena vodile su do odlaska iz kluba i pada forme, nakon čega je imao vrlo loše periode u Chelseaju i AC Milanu.

Torres priznaje da nije vjerovao da je sposoban za ono što je postigao igrajući u Benitezovom timu, ali je zahvalio i Diego Simeoneu koji ga je ponovo vratio na Vicente Calderon stadion.

“To su vrlo važni ljudi u mom životu u različitim vremenima. Benitez me je odveo na nivo o kojem nisam ni sanjao”, rekao je Španjolac za Cadena Cope.

“Zbog Simeonea sam dobio priliku da se vratim u svoj klub i ponovo prođem kroz vrlo emotivne trenutke, i mislim da najbolje tek dolazi.”

Nakon lošeg prvog dijela sezone, Torres je konačno postigao svoj 100. gol u pobjedi “Jorgandžija” protiv Eibara rezultatom 3-1 ranije ovog mjeseca. Iako je njegova budućnost u klubu i dalje neizvjesna, 31-godišnjak želi ostati.

“Moja budućnost je osvajati trofeje ovdje, u Atleticu. To je ono što još nisam uspio. U ovom trenutku imam sreću da igram gdje želim. Ne znam do kad, ali želim uživati u svakoj utakmici. Svjestan sam da moji nastupi moraju biti bolji.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!