NaslovnicaVijestiFIFA i IFAB danas uvode novo pravilo koje će bitno promijeniti nogomet

FIFA i IFAB danas uvode novo pravilo koje će bitno promijeniti nogomet

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) i Međunarodni odbor nogometnih asocijacija (IFAB) danas će na sastanku uvesti važno pravilo o promjenama u nogometu.

Pravilo pet izmjena uvedeno je u svijet nogometa tijekom pandemije koronavirusa, a sve kako bi se nogometašima olakšalo nakon prisilne i prilično duge stanke.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Pet izmjena olakšalo je posao nogometašima koji su se vratili s odmora pa treneri nisu imali problema kao kad se nogomet igrao s tri izmjene. No, to je pravilo bilo proizvoljno, odnosno nogometni savezi su ga mogli uvesti ako su htjeli, pa se u mnogim zemljama igralo s tri izmjene, poput “kolijevke nogometa” Engleske. Od danas više neće biti tako.

Na sjednici Izvršnog odbora FIFA-e i IFAB-a, koji zajednički donose nogometna pravila, danas će biti ozvaničeno pravilo pet izmjena u svim profesionalnim nogometnim ligama.

Englezi su prije nekoliko mjeseci najavili da će od sljedeće sezone “popustiti” i uvesti ovo pravilo u nogomet, a sada odluka i službeno stiže.

To će poprilično promijeniti svjetski nogomet. Igrači će odahnuti, a treneri će imati manje “glavobolje”.

Službeno će postati i uvođenje pravilnika o šestoj izmjeni u svim produžetcima. Navedena šesta zamjena bit će dopuštena ekipama ukoliko se odigra dodatnih 30 minuta.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!