NaslovnicaVijestiFIFA i IFAB potvrdili: Svjetsko prvenstvo imat će revolucionarne promjene!

FIFA i IFAB potvrdili: Svjetsko prvenstvo imat će revolucionarne promjene!

FIFA i IFAB su potvrdili kako će na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će se ovo ljeto održati u Rusiji uvesti revolucionarne promjene. Uz niz sitnih promjena koje su toliko bitne pojavile su se i dvije itekako bitne. Jedna je vezana za uvođenje tehnologija, a druga je novo pravilo u vezi izmjena…

FIFA je prije nekoliko mjeseci najavila kako bi se na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji mogla uvesti video tehnologija ukoliko IFAB (Međunarodni nogometni organizacijski odbor) odobri te promjene. Naime, većina sportova već je uvela neku vrstu video tehnologije koja pomaže lakšim odlukama sudaca i nogomet ima tu tehnologiju već dvije godine, ali većina natjecanja još je uvijek nije uvela, no tome stiže kraj, sve više natjecanja od sljedeće sezone imat će VAR (Video assistant referee).

[su_live_koeficijenti]

IFAB je potvrdio – Svjetsko prvenstvo u Rusiji imat će VAR, a spomenuta video tehnologija pomoći će sucima za lakšu procjenu:

  1. Gol / nije gol
  2. Penal / nije penal
  3. Izravni crveni karton?
  4. Identifikacija igrača koji bi trebao biti opomenut ili isključen

Na taj način trebalo bi biti manje sudačkih grešaka iako nogometaši nisu oduševljeni VAR-om. Tvrde da još uvijek nije dovoljno usavršen i da previše “sjecka” igru. Jedan od najpoznatijih kritičara VAR sustava upravo je zvijezda Real Madrida i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije – Luka Modrić.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Promjena pravila u vezi izmjena

Uvođenje video tehnologije nije jedina veća promjena koju ćemo gledati ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu. Naime, ukoliko u knock-out fazi Svjetskog prvenstva dođe do produžetaka nakon 90 regularnih minuta – izbornici reprezentacija imat će pravo na još jednu, četvrtu izmjenu na utakmici.

Bila je to inicijativa mnogih trenera i izbornika i mnogi vjeruju kako bi UEFA ovo pravilo FIFA-e mogla primjeniti i u knock-out fazama europskih natjecanja. Igrači se strašno umaraju kada moraju igrati 120 minuta, a s obzirom da igraju gotovo svakih 3-4 dana ovo pravilo bilo bi sjajno i za knock-out fazu Lige prvaka i Europa lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!