NaslovnicaVijestiFIFA odlučila: Bojan Krkić ne može igrati za reprezentaciju Srbije

FIFA odlučila: Bojan Krkić ne može igrati za reprezentaciju Srbije

Međunarodna nogometna federacija odbacila je zahtjev Fudbalskog saveza Srbije da napadač Stokea Bojan Krkić zaigra za srpski selekciju, jer je već igrao jednu službenu utakmicu za Španjolsku. U priopćenju Fife navodi se da Krkić po Statutu te organizacije ne može dobiti pravo da zaigra za drugu reprezentaciju.

bojan-2

Po Statutu Fife, ukoliko je nogometaš odigrao jedan meč za nacionalni tim u službenom natjecanju, automatski gubi pravo da igra za drugi nacionalni tim. On je prije osam godina, na utakmici Španjolske i Armenije u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi, odigrao posljednjih 25 minuta umjesto Santija Cazorle.

Krkić, koji je rođen u Linjoli u Kataloniji, jedini nastup za “A” reprezentaciju Španjolske ostvario je 10. rujna 2008. godine, kada je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nastupio u posljednjih 25 minuta protiv Armenije. Njegov otac, također Bojan Krkić, rođen je u Paraćinu i tijekom 80-ih je bio prvoligaški nogometaš u OFK Beogradu i Sutjesci.

Bojan Krkić je svoju karijeru počeo u omladinskim pogodima katalonske Barcelone. Za Barcu B nastupao je od 2006. do 2007. godine, a nakon sjajnih partija prekomandovan je u prvi tim katalonskog giganta gdje je proveo četiri godine i u 104 nastupa postigao 26 pogodaka.

Zbog manja minuta i velike konkurencije prelazi u Romu gdje se zadržao dvije godine. Iz Rome je jedno vrijeme bio i u Milanu na pozajmici. 2013. godine odlazi u Ajax na pozajmicu gdje je odigrao 24 utakmice, a zatim se pridružio Stoke Cityju za koji je već odigrao 48 utakmica i ubilježio 12 pogodaka.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!