NaslovnicaVijestiFIFA potvrdila promjene koje će se dogoditi na sljedećem Svjetskom prvenstvu

FIFA potvrdila promjene koje će se dogoditi na sljedećem Svjetskom prvenstvu

FIFA je potvrdila promjene koje će se dogoditi na sljedećem Svjetskom prvenstvu, tvrdi ugledni britanski The Athletic.

Image Credit: goal.com

Naime, od 2026. godine na prvenstvo će ići 48 reprezentacija umjesto dosadašnje 32, a u prvom krugu bit će 12 skupina po četiri selekcije.
Dalje prolaze sve prvoplasirane i drugoplasirane momčadi te osam najboljih trećeplasiranih selekcija iz skupina.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

FIFA će tako dobiti još 40 utakmica na svom najvećem natjecanju jer će se u 39 dana odigrati 104 utakmice. Postojala je mogućnost da se sve reprezentacije podijele u skupine s po tri selekcije, no čini se da se od te ideje na kraju odustalo.

Dodatnih 16 reprezentacija na Svjetskom prvenstvu bit će raspoređeno na način da tri mjesta dobiju azijske reprezentacije, četiri afričke, dva sjevernoameričke, dva južnoameričke, tri europske i jedno pacifička.

Posljednjeg sudionika Svjetskog nogometnog prvenstva 2026., koje će se prvi put u povijesti organizirati u tri zemlje (Sjedinjene Američke Države, Meksiko i Kanada), dobit će se međukontinentalnim razigravanjem.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!