NaslovnicaVijestiFILMSKA PRIČA: Kako je crveni karton odredio put sucu večerašnjeg Superkupa

FILMSKA PRIČA: Kako je crveni karton odredio put sucu večerašnjeg Superkupa

U toku je utakmica između Real Madrida i Atletica u Talinnu, a evo kako je sucu večerašnjeg Superkupa Szymonu Marciniaku jedan crveni karton preokrenuo karijeru.

Nekada svestrani veznjak, koji je nastupao za Wislu Plock, Szymon Marciniak, prema vlastitim riječima, nije imao mnogo respekta za suce tokom svoje igračke karijere, ali jedan crveni karton promijenio mu je život i lansirao ga u europsku i svjetsku sudačku elitu.

“Bio sam poprilično ‘težak’ igrač, bio sam ambiciozan, imao sam glad za pobjedom, i sucima sam itekako znao da zagorčam život, sve vrijeme sam se žalio”, počeo je priču Marciniak.

[su_live_koeficijenti]

“Ali u jednoj utakmici, sudac mi je pokazao crveni karton, a ja se naravno nisam složio s njegovom odlukom, i stavio sam mu do znanja šta mislim o tome. Poslije utakmice, rekao sam mu da je jedan od najgorih sudaca koje sam ikad vidio, a on mi je odgovorio: ‘Ako misliš da je tako lako suditi, pokušaj to sam da radiš.’ I uradio sam to.”

Pohađao je tečaj za suce, i ostatak je povijest. Da sve bude još zanimljivije, Marciniak i pomenuti sudac postali su sjajni prijatelji i kolege. “Šalili smo se na moj račun, kakav sam bio kao igrač, i kada sam postao međunarodni sudac, a on je bio u mom timu kao četvrti sudac na U-21 kvalifikacionoj utakmici. I uvijek sam mu govorio da je donio pravu odluku kada me je isključio. To je predivna priča.”

[su_tenis_live_streaming]

Od tada, Marciniak je dijelio pravdu na Euru 2016, SP u Rusiji, kao i u utakmicama europskih klupskih natjecanja. Bio je četvrti sudac u finalu Lige Europe u Lyonu ove godine, te 2016 u utakmici Superkupa u Trondhemu, dok je 2015 sudio finale U-21 prvenstva.

Marciniak vjeruje da mu je igračko iskustvo pomoglo da sada kao sudac lakše izlazi na kraj sa igračima na terenu, te da je važno uspostaviti pravi odnos sa igračima, a kao bivši igrač, razumije kako igrači reagiraju u različitim situacijama.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!