NaslovnicaVijestiFOTO: Ovako izgleda službena lopta za Svjetsko prvenstvo 2018.

FOTO: Ovako izgleda službena lopta za Svjetsko prvenstvo 2018.

Adidas je predstavio Telstar 18, službenu loptu prvenstva kupa u nogometu, koje će se održati 2018. godine u Rusiji.

Model Telstar 18 nasljednik je prve Adidasove lopte kojom se 1970. godine igralo Svjetsko prvenstvo, u Meksiku, koja je upravo nosila naziv Telstar. Naziv je izveden iz dvije riječi “televizija” (tel) i “zvijezda” (star), s obzirom na popularnost koju je lopta brzo stekla. Riječ je o prvoj loptu ukrašenom crnim pločama, petuglovima, jer je bila tako primjetna tijekom prijenosa na crno-bijelim televizorima u to vrijeme. Takve lopte na lopti predstavljaju prekretnicu u nogometnom dizajnu.

Za razliku od kreativnog rješenja za Meksiko, Telstar 18 ovaj put ima posve različite ploče, što pomalo nalikuje Brazucci službenoj loptu 2014. Svjetskog prvenstva u Brazilu. Istodobno, karakterizira je potpuno nova i moderna tehnologija kako bi se povećale performanse lopte.

[su_bet365_app]

Telstar 18 prošao je brojna i temeljita testiranja kako bi zadovoljio očekivanja i potrebe najboljih igrača na svijetu. Među timovima koji sudjeluju u procesu testiranja su Argentina, Kolumbija, Meksiko, Manchester United, Juventus, Real Madrid i Ajax.

Tehnološki napredak u odnosu na prethodne lopte postignut je u mnogim segmentima, uključujući potpuno novi dizajn panela, metalni ispis i grafički efekt koji je dizajniran za postizanje performansi i izdržljivosti na stadionu i na ulici. Održivost je glavni fokus Telstar 18, s elementima koji uključuju recikliranu ambalažu za pakiranje.

Zanimljiva i važna značajka Telstar 18 je ugrađeni NFC čip, koji će se prvi put koristiti na službenom Svjetskom prvenstvu. To će ovaj model učiniti do sada najinovativnijim loptom u tehnološkom smislu. Čip omogućuje korisnicima da “komuniciraju” s loptom, koristeći mobilni telefon.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!