NaslovnicaVijestiFRANK LAMPARD ODLUČIO: Evo tko će biti prvo pojačanje Chelseaja nakon što...

FRANK LAMPARD ODLUČIO: Evo tko će biti prvo pojačanje Chelseaja nakon što istekne transfer zabrana!

Prema pisanju engleskih medija, novi trener Chelseaja i jedna od najvećih legendi tog kluba, Frank Lampard, odlučio je kako će Ben Chilwell biti njegovo prvo pojačanje nakon što ‘Plavcima’ istekne transfer zabrana.

Lampard želi Chilwella

Defanzivac Leicester Cityja se smatra jednim od najboljih lijevih bekova u Premier ligi, a navodno interes za njega pokazuju i Barcelona i Atletico Madrid.

Novine The Sun pišu kako se njegova vrijednost procjenjuje na oko 80 miliona eura, a Lampard ga prati već dugo vremena i u 22-godišnjaku vidi dugoročnu opciju Chelseaja kada je u pitanju ta pozicija.

Bivši engleski reprezentativac je jučer na derbiju prvog kola Premier lige protiv Manchester Uniteda na klupi za rezervne igrače odlučio ostaviti dugogodišnji prvi izbor Chelseaja na poziciji lijevog beka Marcosa Alonsa. Umjesto njega, taj susret, u kojem je njegov tim poražen rezultatom 4-0, od prve minute je započeo Emerson.

Chelseajeva zabrana dovođenja novih igrača, koju im je odredila FIFA, ističe sljedećeg ljeta, ali postoje špekulacije kako bi mogla biti poništena već u zimskom prelaznom roku ukoliko im uspije žalba.

Unatoč visokom porazu protiv jednog od najvećih rivala iz Premier lige, te činjenici da su na toj utakmici nastupili neiskusni Mason Mount i Tammy Abraham, Lampard je odbio za ovaj poraz optužiti nedolazak novih pojačanja ovog ljeta.

Rekao je: “Ne mogu ljude izvlačiti iz liječničkih prostorija kako bi igrali. Budimo jasni kada su u pitanju povrede koje imamo u ovom trenutku, te kada je u pitanju činjenica da nismo mogli dovesti pojačanja. Vidio sam dosta stvari na utakmici koje su mi se svidjele, ali bilo je i onih koje nisu, i koje su bile kobne za nas.”

“Ne možemo pobjeći od činjenice da znamo u kakvoj situaciji se nalazimo. Nismo mogli dovoditi igrače, a mnogi treneri u klubovima kao što je Chelsea su imali priliku uraditi to i promijeniti način na koji žele da njihov tim igra. Međutim, mi nismo mogli i neću se žaliti na to previše, želim raditi svoj posao.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!