NaslovnicaVijestiFrank Lampard otkrio tko je glavni krivac za njegov odlazak iz Chelseaja

Frank Lampard otkrio tko je glavni krivac za njegov odlazak iz Chelseaja

Mnogi znaju kako se legendarni Frank Lampard i Cesc Fabregas nikad nisu slagali, a to je u jučerašnjem intrvjuu potvrdio i bivši igrač Chelseaja.

Lampard komentarisao svađu sa Fabregasom

Njih dvojica su bili dio velikog rivalstva između dva londonska kluba, Chelseaja i Arsenala, a Lampard je upravo zbog Fabregasa morao napustiti Stamford Bridge 2014. godine.

[su_bbworld]

Tog ljeta kada je Lampard otišao, klub je kao njegovu zamjenu doveo Fabregasa, a Englez je tom prilikom rekao: “Mrzio bih kad bih prebacio pritisak na njega. Ono što sam ja učinio u Chelseaju nikad se neće promijeniti.”

“Nadam se da će im ići dobro (Chelseaju). Cesc i ja smo imali naše bitke u prošlosti, ali želim mu sve najbolje jer želim Chelseaju sve najbolje.”

No, njihovo rivalstvo je bilo znatno veće nego što bi mogli i pomisliti. To dokazuje i objava bivšeg Fabregasovog suigrača, koju je 2012. godine postavio na svoj Twitter profil.

“Mislim da bi Cesc volio postići gol večeras, on i Lampard se nikad nisu voljeli na terenu”, napisao je veznjak Arsenala pred utakmicu polufinala Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone, čiji dres je Fabregas nosio u to vrijeme.

Lampard komentarisao svađu sa Fabregasom

Međutim, na gostovanju u BT Sport studiju, Lampard se dotakao te teme, te objasnio detaljnije odnos sa bivšim igračem Arsenala.

Bilo je mnogo špekulacija kako nije slučajnost da je bivši engleski reprezentativac otišao u New York City samo par dana prije nego što je na Stamford Bridge stigao Španjolac.

Na pitanje, koje mu je greškom postavljeno, kako je bilo igrati sa Fabregasom, Lampard je odgovorio: “Mi nikad nismo igrali zajedno. Pustili su mene da odem kako bi u klub stigao Cesc Fabregas.”

“On i ja se nikad nismo slagali na terenu, tako da su smatrali kako ne bismo mogli dijeliti istu svlačionicu.”

Lampard je na kraju završio u Manchester Cityju, u koji je stigao, prvo na šestomjesečnu posudbu iz američkog kluba, a zatim je ispostavljeno da je potpisao kratkoročni ugovor sa ‘Građanima’.

Na Etihad stadionu ostao je tokom cijele sljedeće sezone, u kojoj je u svim takmičenjima odigrao 38 utakmica u dresu Manchester Cityja.

S druge strane, Fabregas se ispostavio kao i više nego dobra zamjena za legendarnog veznjaka, te je u toj sezoni velikim brojem asistencija vodio ‘Plavce’ do četvrte titule prvaka Premier lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!