NaslovnicaVijestiG. Neville: "Ronaldo će igrati do 40. godine samo da bi oborio...

G. Neville: “Ronaldo će igrati do 40. godine samo da bi oborio jedan rekord!”

Bivši suigrač portugalske superzvijezde, tvrdi da će Cristiano igrati sve do 40. godine, te da mu je najveći motiv da obori rekord legendarnog Brazilca Pelea.

Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville tvrdi da Cristiano Ronaldo ima opsesiju da postigne najviše golova u istoriji nogometa.

Na tom putu, sjajni Portugalac će morati da nadmaši legendarnog Pelea, koji je na 694 službene utakmice postigao 650 golova i trenutno je lider vječne liste.

Da bi ga prestigao, Cristianu nedostaje još 24 pogotka, s time što je do sad odigrao 838 utakmica.

“To je njegova opsesija, prava opsesija. Da postigne što više golova, da trenira svakog dana i da očuva formu. Vjerujem da što je stariji, to je sve veći profesionalac. Nemam dilemu da Cristiano želi da igra do 40. godine i da mu je plan da obori Peleov rekord po broju golova”, istakao je Neville u razgovoru za Sky Sports.

“Želi da bude najveći svih vremena i to je njegova svrha. Zbog toga i njegovi klubovi moraju da budu predodređeni za uspjehe i osvajaju trofeje”, dodao je bivši Ronaldov saigrač iz Manchester Uniteda.

Ronaldo je tokom karijere igrao za Sporting Lisabon, Manchester United, Real Madrid, a sad je član Juventusa.

Iza sebe ima veliki broj trofeja, između ostalog, pet Liga prvaka, tri Premier lige, dvijee La Lige i Serie A.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!