NaslovnicaVijestiGerrard otkrio s kojom dvojicom bivših suigrača je više volio igrati nego...

Gerrard otkrio s kojom dvojicom bivših suigrača je više volio igrati nego sa Suarezom

Legendarni kapiten Liverpoola i trenutni trener U18 tima ‘Redsa’ Steven Gerrard u svojoj dugogodišnjoj karijeri imao je priliku igrati s nekim od najboljih igrača u povijesti nogometa.

Gerrard više volio igrati sa Torresom

Na Anfieldu je igrao sa imenima kao što su Luis Suarez, Fernando Torres i Xabi Alonso, dok je svlačionicu reprezentacije Engleske dijelio sa legendama kao što su Paul Scholes, Frank Lampard, Rio Ferdinand, John Terry, Wayne Rooney, David Beckham i drugi.

[su_bbworld]

Međutim, kojeg od njih smatra najboljim suigračem ikada? To pitanje su mu jučer postavili voditelji u BT Sport studiju tokom prenosa utakmice između Burnleya i Tottenham Hotspura (0-3).

“Igrao sam s velikim brojem vrhunskih napadača. Luis Suarez je vjerovatno najbolji kada pričamo o svestranoj ‘devetci, imao je sve što je potrebno. Naporno je radio, imao je želju, predanost, mogao je postići nevjerovatne golove, mogao je sam izluditi protivničke obrane i rješavati utakmice.”

Ipak, iako je nebrojeno puta izražavao divljenje prema Luisu Suarezu, na pitanje da li mu je Urugvajac najdraži suigrač od napadača, legendarni engleski reprezentativac je dao malo iznenađujući odgovor: “Hmm, Fernando Torres i Michael Owen su mi vjerovatno malo draži, jer sam u vrijeme dok sam igrao s njima bio na svom vrhuncu, odnosno na istom nivou kao i oni.”

[su_premierleague]

Napadač Barcelone je proveo tri i pol godine na Anfieldu prije nego što je stigao na Camp Nou u ljeto 2014. godine u transferu vrijednom 81 milion eura. U dresu ‘Redsa’ je odigrao ukupno 133 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao 82 gola.

Steven Gerrard je za prvi tim Liverpoola igrao od 1998. do 2015. godine, kada je odlučio otići u LA Galaxy, gdje je prošle godine završio karijeru. U dresu Liverpoola je odigrao nevjerovatnih 710 utakmica, te postigao 186 golova.

Klub sa Anfielda je trenutno na četvrom mjestu u Premier ligi sa 35 osvojenih bodova nakon 19 odigranih kola. U utorak je na rasporedu popularni ‘Boxing day’, kada će Kloppov tim ugostiti Swansea City.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!