NaslovnicaVijestiGervinho o Salahu: Bio sam zadivljen onime što je radio na treninzima

Gervinho o Salahu: Bio sam zadivljen onime što je radio na treninzima

Bivši saigrač Mohameda Salaha, Gervinho, otkrio je kako je Egipćanin bio predan i posvećen treninzima do granice fanatičnosti.

31-godišnji reprezentativac Obale Slonovače, Gervinho, boje Rome je branio od 2013. do 2016. godine. Sa Salahom je igrao u posljednje dvije sezone u Rimu, poslije čega je Egipćanin otišao put Liverpoola i tamo imao fantastičnu sezonu 2017/18.

“Salah je uvijek smiren i jak, sa mentalitetom vrijednog radnika. Nikada neću zaboraviti njegov rad na treninzima. On se ludački trudi, to je veoma visok ritam, gledate ga i zadivljeni ste. On je stvarao pozitivan efekat, kada ga gledate i vi se više trudite. Talenat i odricanje”, rekao je Gervinho za ‘Guardian’.

Ofanzivac iz Obale Slonovače je posle Rome igrao za kineski Hebei, a sada je u Parmi.

“Svi su mislili da sam otišao u Kinu zbog novca i da bih se penzionisao. Mislili su da sam godinama na odmoru. Imao sam problema sa povredama i zato su mislili da sam gotov. Ali nisu bili u pravu. Svakog kola smo morali da dajemo sve od sebe, u Kini je puno stranih igrača što motiviše i domaće. Nikada nisam odustao.”

“U Kini morate da bude na vrhuncu forme za dobru igru. Imao sam veliku platu, ali morate i da dokažete da ste je vrijedni”, dodao je slikovito Gervinho, ali je naglasio i da je bio dovoljan jedan telefonski poziv sportskog direktora Parme da se vrati u Italiju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!