NaslovnicaVijestiGesta Thierryja Henryja o kojoj bruje u Kanadi i SAD-u

Gesta Thierryja Henryja o kojoj bruje u Kanadi i SAD-u

Gesta Thierryja Henryja, legendarnog bivšeg francuskog nogometaša, a sada trenera Montreala, privukla je veliku pažnju javnosti.

Gesta Thierryja Henryja

Nekadašnji francuski nogometaš a sada trener kanadskog Montreala Thierry Henry, svojim gestom klečanja pored terena privukao je pažnju sjevernoameričke i svjetske javnosti.

Legendarni igrač Arsenala i francuskog nacionalnog tima, koji sada sjedi na klupi MLS tima iz Kanade, iskoristio je početak susreta protiv New Englanda za svoj društveno angažovani performans.

Naime, on je nakon prvog sudačkog zvižduka kleknuo na travu i narednih 8 minuta i 46 sekundi, upravo onoliko koliko je policajac koljenom držao tragično preminulog afroamerikanca Georgea Floyda.

Time se Henry pridružio američkom i planetarnom pokretu ”Black Lives Matters”, koji već tjednima prosvjeduje širom SAD i ostatka svijeta.

“Klečao sam osam minuta i 46 sekundi. Vjerujem da znate zašto. Želio sam samo da podržim tu priču, to je bilo to, jednostavno je”, rekao je kratko Henry nakon duela koji je Montreal izubio rezultatom 1:0.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!