NaslovnicaVijestiGianluigi Buffon oborio dva rekorda protiv Sampdorije!

Gianluigi Buffon oborio dva rekorda protiv Sampdorije!

Vratar Juventusa Gianluigi Buffon oborio je dva rekorda na utakmici 17. kola Serie A protiv Sampdorije.

Gianluigi Buffon se u večeras našao u startnoj postavi Juventusa u utakmici Serie A protiv Sampdorije na Luigi Ferrarisu i automatski dva puta ispisao povijest.

Da budemo precizniji, zapravo je izjednačio apsolutni rekord Serie A koji je dosad držala legenda Milana Paolo Maldini sa 647 utakmica, ali naravno, nije upitno da će taj rekord biti srušen. Drugo, Bufonu je to bila 479. utakmica u dresu Juventusa u Serie A, čime je prestigao legendu “Stare dame” Alessandra Del Piera, koji sada ima utakmicu manje.

Buffon će u siječnju proslaviti 42. rođendan. U Serie A je debitovao kao golman Parme na susretu sa Milanom (0:0) 19. studenog 1995, kad je imao samo 17 godina, devet mjeseci i 22 dana.

Ukupno je u klupskoj karijeri odigrao 908 natjecateljskih utakmica braneći za Parmu, Juventus i Paris Saint-Germain. Podatak i za ljubitelje statistike: mrežu je sačuvao na 407 utakmica i primio ukupno 759 golova. Dres reprezentacije Italije oblačio je čak 176 puta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!