NaslovnicaVijestiGianluigi Donnarumma napušta Milan besplatno zbog propusta u ugovoru?

Gianluigi Donnarumma napušta Milan besplatno zbog propusta u ugovoru?

Mladi golman AC Milana Gianluigi Donnarumma sljedećeg ljeta bi mogao otići besplatno iz kluba, uprkos tome što je nedavno potpisao novi ugovor.

Donnarumma napušta Milan

18-godišnjak je prošlog ljeta bio povezivan sa prelaskom u mnoge europske velikane, ali je na kraju odlučio ostati i produžiti ugovor.

Međutim, njegov agent je Mino Raiola, koji je poznat po tome što voli seliti svoje igrače po brojnim klubovima. Pravi primjer za to su Mario Balotelli i Zlatan Ibrahimović. Kako izvještavaju talijanske novine Corriere della Sera, to će se upravo desiti i sa Donnarummom.

Donnarumma napušta Milan?

Naime, jedan od Raiolinih savjetnika mu je rekao kako golman Milana može zatražiti odlazak i raskid ugovor na osnovu ‘moralnog nasilja’. Navodno, njih dvojica mogu tvrditi kako je Donnarumma bio pod velikim psihološkim pritiskom kad je potpisivao novi ugovor, te da nije bio u stanju da prihvati uvjete.

Ono što bi moglo biti presudne je činjenica da Raiola ni njegovi suradnici nisu bili prisutni kad je Donnarumma potpisao produženje ugovora, te da u ugovoru nije uključena otkupna klauzula koja je prethodno bila dogovorena.

Navodno, Raiola i Donnarumma imaju velike šanse da pobijede ukoliko slučaj završi na sudu, ali bi moglo biti komplikacija s obzirom da je Donnarumma već dobio tri mjesečne plate, a sve bi moglo završiti na Arbitražnom sudu za sport.

Ukoliko se ispostavi sve iznad tačnim i Milan poništi ugovor sa jednim od najperspektivnijih golmana na svijetu, gotovo sigurno će ga pokušati dovesti Real Madrid i Paris Saint-Germain.

Rossoneri su u razočaravajućoj formi ove sezone, a trenutno se nalaze na čak sedmom mjestu u Seriji A sa 24 osvojena boda iz 16 odigranih utakmica, unatoč činjenici da su potrošili oko 200 miliona eura proteklog ljeta na brojna pojačanja.

Rossoneri su u razočaravajućoj formi ove sezone, a trenutno se nalaze na čak sedmom mjestu u Seriji A sa 24 osvojena boda iz 16 odigranih utakmica, unatoč činjenici da su potrošili oko 200 miliona eura proteklog ljeta na brojna pojačanja.

Ispred njih se nalaze Sampdoria sa 27 osvojenih bodova, Lazio sa 32 osvojena boda, Roma sa 35 bodova, te vodeći trojac Juventus, Napoli i Inter sa 38, 39 i 40 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!