NaslovnicaVijestiGiroud objasnio zbog čega je najviše uzbuđen nakon dolaska u Chelsea

Giroud objasnio zbog čega je najviše uzbuđen nakon dolaska u Chelsea

Francuski napadač Olivier Giroud jučer je u transferu vrijednom 17 miliona eura iz Arsenala prešao u redove velikog rivala Chelseaja, te sa ‘Plavcima’ potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone.

Giroud komentarisao transfer u Chelsea

31-godišnjak je nakon dolaska otkrio kako je došao jer želi igrati više, ali i dodao kako je najviše uzbuđen zbog ponovnog igranja u Ligi prvaka, s obzirom da njegov Arsenal ove sezone ne igra u tom takmičenju.

Giroud, koji je postigao tri gola u šest utakmica u Europskog ligi ove sezone, u izjavi za Chelsea TV je rekao: “Liga prvaka je nešto nevjerovatno za nogometaša. Ne postoji ništa iznad tog takmičenja kad igrate za klub. Očekuju nas dvije dobre utakmice protiv Barcelone. Znamo njihove kvalitete i mislim da ćemo svi morati biti na najvišem nivou kako bismo prošli dalje. Bit će uzbudljivo i veselim se tome.”

S obzirom da je u klub stigao Francuz, Chelsea se morao riješiti jednog od napadača, a u pitanju je Michy Batshuayi, koji je prešao u Borussiju Dortmund na posudbu do kraja sezone. Pored toga, Alvaro Morata je trenutno povrijeđen, tako da je Olivier Giroud jedini izbor dostupan treneru Antoniju Conteu u ovom trenutku.

[su_premierleague]

Bivši igrač Montpelliera priznao je kako je upravo Antonio Conte glavni razlog zbog kojeg je stigao na drugu stranu Londona.

“Najvažnija stvar je bila razgovor sa trenerom. Osjećao sam kako stvarno želi raditi sa mnom”, dodao je Giroud, te nastavio: “Želio sam doći u Chelsea i niti u jedan drugi klub. Želim igrati više, želim ostati u Premier ligi i Chelsea je savršen izbor za mene jer mogu čak i ostati u Londonu. Međutim, prvi razlog je sportski izazov. To je oduvijek bio moj prioritet, tako da imam razloga da budem sretan.”

On je u u šest sezona provedenih u Arsenalu, u koji je stigao u ljeto 2012. godine, odigrao ukupno 253 utakmice u svim takmičenjima, te postigao 253 gola i podijelio 105 asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!