NaslovnicaVijestiGLAVOBOLJE ZA SOLSKJAERA: Ukoliko se ovo dogodi, United neće igrati u Ligi...

GLAVOBOLJE ZA SOLSKJAERA: Ukoliko se ovo dogodi, United neće igrati u Ligi prvaka!

Manchester United je danas, u okviru 29. kola Premier lige, slavio kod kuće protiv Southamptona rezultatom 3-2, i tako se vratio na četvrto mjesto na tabeli, te ima bod više od Arsenala, koji je odigrao neriješeno na gostovanju kod gradskog rivala Tottenham Hotspura.

Manchester United neće igrati Ligu prvaka

‘Crvene vragove’ sljedećeg tjedna očekuje velika utakmica na Parku prinčeva kod francuskog prvaka Paris Saint-Germaina, dok ih krajem aprila očekuje i derbi protiv Chelseaja, a oba ova susreta će imati veliki utjecaj na to da li će tim Ole Gunnara-Solskjaera igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Atmosfera u svlačionici je sjajna, s ozbirom da su neporaženi u ligi otkako je stigao Norvežanin, ali, čak i da završe u top četiri, mogli bi propustiti nastup u najelitnijem europskom takmičenju sljedeće sezone. Naime, promjenom pravila u Ligi prvaka i Europskoj ligi u posljednjih nekoliko godina, pobjednici ova dva takmičenja imaju zagarantirano mjesto u grupnoj fazi naredne sezone, bez obzira na kojem mjestu završili u domaćim prvenstvima.

Upravo zbog toga, Unitedu prijeti nova sezona bez Lige prvaka, čak i da osvoje to četvrto mjesto, ukoliko klubovi iz Premeir lige osvoje i Ligu prvaka, i Europsku ligu. I dok United ima težak zadatak u uzvratu osmine finala, s obzirom da su u prvoj utakmici poraženi rezultatom 0-2, Liverpool, Manchester City i Tottenham Hotspur imaju velike šanse za prolazak u četvrtfinale.

City i Liverpool su nevažni za ‘Crvene vragove’, jer će oba kluba najvjerovatnije završiti u top četiri u Premier ligi ove sezone. Problem bi im moglo predstavljati to ukoliko Spursi sezonu završe izvan top četiri, te nekim čudom osvoje Ligu prvaka. Isti slučaj je i kad je u pitanju Europska liga, gdje su dva engleska velikana Chelsea i Arsenal favoriti za osvajanje takmičenja. Ukoliko jedan od ta dva tima ga i osvoji, te završi van top četiri u Premier ligi, uz uvjet da Spursi također osvoje Ligu prvaka, United u tom slučaju ne bi igrao u Ligi prvaka, bez obzira da li završio sezonu na četvrtom mjestu u ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!