NaslovnicaVijestiPep Guardiola na briljantan način reagovao na poređenja Salaha sa Messijem

Pep Guardiola na briljantan način reagovao na poređenja Salaha sa Messijem

Trener Manchester Cityja na briljantan način je reagovao na izjave mnogih novinara i bivših igrača, koji uspoređuju Mohameda Salaha sa zvijezdom Barcelone Lionelom Messijem.

Guardiola reagovao na poređenja Salaha sa Messijem

Egipatski reprezentativac igra u nevjerovatnoj formi otkako je stigao u Liverpool iz Rome prošlog ljeta za 42 miliona eura. U ukupno 29 nastupa u svim takmičenjima u dresu ‘Redsa’ ove sezone, Salah je postigao 23 gola i podijelio osam asistencija, a mnogi ga smatraju pojačanjem sezone u ligama petice.

Neki su čak otišli toliko daleko da su ga počeli uspoređivati sa legendarnim Lionelom Messijem, što se Pepu Guardioli uopšte ne sviđa.

Bivši napadač Arsenala Ian Wright je izjavio: “Salah me podsjeća na Messija zbog načina na koji igra. Ima te njegove pokrete.”

Istog mišljenja je i bivši veznjak Liverpoola Graeme Souness, koji je rekao: “Kada je u pitanju Lonel Messi, on neprestano dodiruje loptu, izaziva defanzivca, a zatim mijenja smijer i ostavlja ga iza sebe. Kad pogledate Salaha, on također mijenja smijer i ima odličnu ravnotežu. Potrebno je imati veliku snagu u nogama kako bi se tako brzo mogla promijeniti ravnoteža i smijer kretanja.”

Engleski trener Jamie Rednkapp je dao sličnu izjavu: “Salah radi ono što i Messi. Ne stavljam ih na istu razinu, ali on ima nisko težište i vrlo je jak, nemoguće ga je pomjeriti.”

Ipak, sa svim tim izjavama i mišljenjima se ne slaže trener ‘Građana’ Pep Guardiola, koji je na početku trenerske karijere trenirao Lionela Messija. On je pred današnju utakmicu protiv Liverpoola rekao: “Imam puno poštovanja prema Salahu, ali, iako ga poštujem, pomogao bih mu rekavši mu da izbjegava poređenja sa drugim igračem”, aludirajući upravo na Messija.

Liverpool se pred današnju utakmicu protiv Manchester Cityja nalazi na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 44 osvojena boda iz 22 odigrane utakmice ove sezone. Za timom Pepa Guardiole ‘Redsi’ zaostaju čak 18 bodova, dok drugoplasirani Manchester United, te trećeplasirani Chelsea imaju po 47 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!