NaslovnicaVijestiGuardiola od Chelseaja krade čudo od djeteta

Guardiola od Chelseaja krade čudo od djeteta

Guardiola od Chelseaja krade čudo od djeteta. Katalonac je identifikovao tinejdžera kao idealnu metu, ali Manchester City će morati da se otarasi Chelseaja, koji je već u poodmaklim pregovorima.

Guardiola od Chelseaja krade čudo od djeteta

Budući menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola vidi Ajaxovo ‘čudo od djeteta’ Riechedly Bazoera kao idealno pojačanje za njegov vezni red i želi da ga preotme od Chelseaja.

19-godišnjak, koji je upoređivan sa Holandskom legendom Frank Rijkaardom za njegov stil igre, smatra se da je blizu prelaska na Stamford Bridge za 24 miliona funti.

Bazoer je prethodno odbio transfer za prelazak u Plavce dva puta, ali Guus Hiddinkovo prisustvo kao privremenog trenera je promijenilo mišljenje ovog tinejdžera, što bi trebalo biti dovoljno da pređe u zapadni London na ljeto.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Ipak, Guardiola je navodno pozvao Cityja da ‘ukrade’ ovog mladog igrača od Plavaca koji su već u naprednim pregovorima sa njim.

29. juna 2013. godine Bazoer je debitovao za Ajax tokom njihove pred-sezone protiv SDC Puttena. Bazoer je ušao kao zamjena sa klupe u drugom poluvremenu.

Prvi profesionalni debi je odigrao u Eerste Diviziji za Jong Ajax, protiv Telstara 5. augusta 2013. godine.

4. septembra 2013. godine je uvršten u 22 registrovana igrača od strane Frank de Boera za prvu momčad Ajaxa.

Prvi gol je postigao u pobjedi protiv Twente-a (4-2). Debi u Europi je napravio 19. februara 2015. godine u pobjedi protiv Legie Warsaw u Europa Ligi.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!