NaslovnicaVijestiGuardiola smatra da Liverpool i dalje može do naslova prvaka!

Guardiola smatra da Liverpool i dalje može do naslova prvaka!

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp priznao je poslije poraza od Leicestera da njegov tim ne može da se nada da će ponovo osvojiti naslov prvaka ove sezone, ali menadžer vodećeg tima Premier lige Pep Guardiola se nije složio.

“Građani” vode na tabeli PL sa sedam bodova više od drugoplasiranog Leicestera, a čak 13 više od branioca naslova Liverpoola, i to sa utakmicom manje.

Guardiola je bio zadovoljan poslije ubjedljive pobjede nad Tottenhamom 3:0, ali je pohvalio i igru Liverpoola protiv Leicestera uprkos porazu od 3:1.

“Prema onome što sam vidio, načinu na koji su igrali protiv Leicestera, mislim da i dalje mogu da budu ponovo prvaci. Naravno, morali bismo i mi da izgubimo dosta utakmica”, rekao je Pep Guardiola.

Menadžer Cityja smatra da Liverpoolu trenutno nedostaje malo sreće i više ubojitosti.

“To je isti Liverpoll kojeg sam upoznao poslednjih godina, ali trenutno u šesnaestercu protivnika nisu toliko ubojiti kao ranije. Nogomet se svodi na ono što uradite u šesnaestercu protivnika. Ponekad dođe period kad stvarate mnogo prilika i ništa ne uradite, a protivnik vam zatrese mrežu iz prve prilike. Nogomet je ponekad trenutak inspiracije, raspoloženja, osjećaja, a ne samo taktika. Ponekad vas taktika izda, iako ste sve učinili kako treba”, smatra Pep Guardiola i nastavlja da hvali Redse.

“Kvalitet njihove ekipe je i dalje prisutan. Uvijek stvaraju više šansi od protivnika. Ne volim kad se mučim protiv njih, ali kao gledalac uvijek uživam da gledam Liverpool“.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!