NaslovnicaVijestiGuardiola u čudu zbog praznih tribina na utakmici FA Kupa

Guardiola u čudu zbog praznih tribina na utakmici FA Kupa

Manchester City ubjedljivo je savladao Fulham (4:0) na svom Etihadu i plasirao se u polufinale FA Kupa, ali Pep Guardola bio je u čudu zbog polupraznih tribina na utakmici najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Već u šestom minutu Fulham je ostao s igračem manje, pošto je direktan crveni karton dobio Ream, a sa bijele točke precizan je bio Gundogan, koji je u osmom minutu pogodio za 1:0. Samo 11 minuta kasnije Bernardo Silva je udvostručio prednost, a tim rezultatom otišlo se na pauzu.

U nastavku aktuelni šampion Engleske uspio je da postigne još dva gola. Gabriel Jesus je u 72. minuti povisio na 3:0, dok je tri minuta kasnije, Brazilac pogodio i za konačnih 4:0.

“Stadion nije bio pun, ne znam zašto. Utakmica se promijenila poslije crvenog kartona. Poslije prvih nekoliko minuta sam mislio da će utakmica biti teška, ali ponekad kada imate desetoricu na terenu niste psihički spremni da nastavite da se borite”, izjavio je Pep Guardiola. Posjeta na utakmici bila je nešto viša od 39 hiljada, na stadionu kapaciteta od 55 hiljada.

Poslije pobjede u četvrtom kolu najstarijeg nogometnog natjecanja City će igrati derbi Manchestera u srijedu u uzvratnoj utakmici polufinala Liga kupa (EFL Kup).

“Ta utakmica nam daje šansu da se vratimo na Wembley i borimo se za trofej. Nadam se da ćemo imati više podrške od naših navijača”, dodao je španjolski stručnjak.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!