NaslovnicaVijestiGuardiola se najviše plaši ovoga uoči odlučujuće utakmice u PL

Guardiola se najviše plaši ovoga uoči odlučujuće utakmice u PL

Uoči odlučujuće utakmice u PL, Manchester City ima sve u svojim rukama – ukoliko pobjede na gostovanju Brightonu, odbraniće naslov prvaka, uprkos tome što su u jednom trenutku za Redsima zaostajali sedam bodova.

Iako je polovinom sezone djelovalo da Liverpool ima najveće šanse da osvoji titulu, Manchester City je uspio da preokrene situaciju na tabeli i da bude na korak od osvajanja naslova prvaka. “Građani” su dobili 13 uzastopnih utakmica, a poslednji put su izgubili od Newcastlea krajem januara.

“Ovo je privilegija, u poziciji smo da slavimo jer smo dobili mnogo utakmica. Dobili smo 13 uzastopnih duela. Moramo da dobijemo još jedan u Premier ligi, to je sve. Tim je opušten, dobro treniramo, mnogo se smijemo i potpuno smo fokusirani na teren. Sve može da se desi i jedna greška našeg tima ili jedan nevjerovatan nastup protivnika, možda jedna greška suca može da odluči titulu. Zato nam treba više vježbe u svim aspektima na kojima radimo”, rekao je Pep Guardiola. koji je govorio o planu za Brighton.

“Iskreno, ne znam. Biće lijepo ako damo prvi gol, ali analizirali smo Brighton, i znamo koliko se dobro brane. Tottenham je dobio utakmicu u poslednjem minutu sa fantastičnim golom… Treba biti fokusiran na utakmicu koju moramo da odigramo. Ako oni budu igrali tako da traže prekide i kontre, sa njihovim kvalitetnim igračima, možda u posljednjem susretu kod kuće požele da idu korak dalje. Pričamo o tome i očekujemo sve”, rekao je španjolski stručnjak

Guardiola je takođe poručio da je normalno da City bude na meti kritika ako ispusti titulu.

“Normalno je, to neće promijeniti moje mišljenje o timu. Vidjeli smo u Ligi prvaka, ako ispadneš bićeš uništen. Sudiće o nama samo po tome da li smo pobijedili. Situacija je idealna za nas, ili ćemo slaviti ili ćemo čestitati Liverpoolu. Ovo je kao san koji se ostvaruje. Nisam očekivao da ćemo biti ovdje kada smo bili sedam bodova iza Liverpoola. Ako osvojimo dvije uzastopne titule to bi bilo lijepo, ali ništa se neće pretjerano promijeniti. Činjenica je da smo bili nevjerovatno dobri ove sezone. Imamo dva finala u posljednje dvije utakmice, moramo da igramo dobro i da budemo jaki”, kaže Guardiola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!