NaslovnicaVijestiGundogan priznao u koji klub je trebao doći prije dolaska u City

Gundogan priznao u koji klub je trebao doći prije dolaska u City

Vezni igrač Manchester Cityja Ilkay Gundogan otkrio je kako je bio vrlo blizu prelaska u Barcelonu prije nego što je prešao u svoj trenutni klub.

Gundogan trebao doći u Barcelonu

27-godišnji njemački reprezentativac u tim Pepa Guardiole stigao je u ljeto 2016. godine iz Borussije Dortmund za 27 miliona eura, a ove sezone igra sjajno, te je jedan od ključnih igrača ‘Građana’.

Ipak, on priznaje kako se sve to ne bi dogodilo i da bi njegova karijera krenula drugim putem da se ostvario njegov transfer u katalonski klub.

“Bio sam vrlo blizu potpisa za Barcelonu, ali na kraju to se nije dogodilo”, rekao je Gundogan za Sport Arena Plus, te dodao: “Međutim, sad sam ondje gdje želim biti i jako sam sretan.”

Ilkay Gundogan je bio jedan od prvih igrača koje je novi trener Manchester Cityja doveo na Etihad stadion, a u klub je stigao zajedno sa Johnom Stonesom, Leroyom Saneom i Claudijom Bravom. On se odlučio na dolazak u Premier ligu nakon nekoliko sezona provedenih u klubu iz Dortmunda, gdje je pod vodstvom bivšeg trenera Jurgena Kloppa postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Ipak, objasnio je zašto se odlučio na dolazak kod Pepa Guardiole, a ne upravo kod njemačkog stručnjaka u Liverpool.

“Klopp me je volio, ali odlučio sam doći kod Guardiole jer se njegova filozofija podudara sa mojim načinom igre. Klopp mi je poput oca, a Guardiola je genij, učitelj, najbolji trener na svijetu.”

[su_champions_league]

U dresu Cityja Gundogan je odigrao ukupno 52 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao devet golova i podijelio isto toliko asistencija. Ove sezone je skupio 36 nastupa, od čega 21 u Premier ligi gdje je njegov tim ubjedljivo vodeći na tabeli sa 78 osvojenih bodova nakon 29 odigranih kola, sa čak 16 bodova više od drugoplasiranog Manchester Uniteda.

Pred njima je večeras uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Basela, a pitanje prolaska u četvrtfinale su riješili već u prvoj utakmici, kada su na gostovanju slavili visokim rezultatom 4-0.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!