NaslovnicaVijestiMessi ili Ronaldo? Guti dao veoma zanimljiv odgovor!

Messi ili Ronaldo? Guti dao veoma zanimljiv odgovor!

Bivši igrač Real Madrida, José María Gutiérrez Hernández, poznatiji kao Guti, dao je zanimljiv odgovor na jedno od ‘gorućih’ pitanja u nogometu – Messi ili Ronaldo?

Guti, koji je trenutno pomoćni trener Besiktasa, na pitanje novinara da bira između Messija i Ronalda, odgovorio je:

“Biram obojicu. Istina je da sam nedavno ‘tweetovao’ da bih odabrao Messija, ali izuzetno cijenim sve što je Cristiano uradio, veliki je igrač. Messi je talentovaniji, Cristiano je veći strijelac, ambiciozniji je i igrač je koji je sâm sebe napravio – nevjerovatno je da je u Messijevoj eri on pet puta uspio da osvoji Zlatnu loptu”, rekao je 42-godišnji Guti, koji je ponikao u “kraljevskom klubu” i bio je član kluba od 1986. do 2010. godine.

Real se muči poslije odlaska Ronalda i već je otpustio dva trenera, Lopeteguija i Solarija, pa su na trećoj poziciji u La Ligi sa 13 bodova zaostatka za Barcelonom, dok su u Ligi prvaka ispali u osmini finala od Ajaxa.

“Ronaldo je bio važan faktor, prije svega zbog svojih golova. Cristiano je ekipi naročito nedostajao u važnim mečevima”, dodaje Guti.

Za kraj, Guti je poručio da bi za njega bio san da jednog dana sjedne na klupu Real Madrida. On je pet godina (2013-2018) bio trener u mlađim kategorijama Reala.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!