NaslovnicaVijestiHalilović velika želja Londonskog kluba već u januaru

Halilović velika želja Londonskog kluba već u januaru

Halilović velika želja Londonskog kluba već u januaru. Slaven Bilić oduševljen je igrama Alena Halilovića u Sportingu ove sezone,a on će ga već u januaru probati za stalno dovesti u West Ham. Prema prvim najavama, West Ham će na račun Barcelone uplatiti 10 miliona eura.

Halilović velika želja Londonskog kluba

Hrvat ima velike planove sa svojim sunarodnjakom, a mlada ekipa West Hama će dobiti veliko pojačanje u borbi za Evropu.

Da li će se transfer realizovati, zavisi samo od Barcelone…

Alen Halilović (Dubrovnik, 18. lipnja 1996.), hrvatski je nogometaš. Trenutačno nastupa za španjolski Sporting Gijón, na posudbi iz Barcelone. Igra na mjestu veznoga igrača.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Najmlađi je debitant i jedini maloljetnik koji je u povijesti nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i najmlađi je strijelac u povijesti HNL-a.

Alen Halilović počeo je trenirati nogomet u Nogometnoj školi Dinamo gdje je prošao sve dobne kategorija. Halilović je sezone 2011./12. nastupao za kadete Dinama, a u lipnju2012. godine sudjelovao je na Međunarodnom turniru Mladen Ramljak kao najmlađi igrač u redovima ‘modre’ momčadi, a od početka sezone 2012./2013. nastupao je za juniore Dinama.

Krajem lipnja 2012. godine Halilović je potpisao profesionalni ugovor za Dinamo, a prvi seniorski nastup upisao je 29. rujna 2012. godine na stadionu Maksimir, u Vječnom derbiju, protiv splitskog Hajduka. Svoj prvi seniorski pogodak za Dinamo u 1. HNL postigao je 7. listopada 2012. godine, na utakmici protiv Slaven Belupa, u 11. kolu sezone 2012./13.

Dana 27. ožujka 2014. godine, FC Barcelona je postigla sporazum s Dinamom za Halilovića te će se on pridružio Barceloni u srpnju 2014. godine. Halilović je potpisao petogodišnji ugovor. Alen je debitirao za Barcelonu protiv Recreativa u prijateljskoj utakmici 19. srpnja 2014. godine, a prva službena utakmica za prvu momčad bila mu je u osmini finala Kupu Kralja, 15. siječnja 2015. godine, u gostujućoj pobjedi 4:0 protiv Elchea, u kojoj je u dresu s brojem 30 ušao u zadnjih 28 minuta drugog poluvremena, obilježivši ih pogotkom u vratnicu.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

U ljeto 2015. godine Alen je poslan iz Barcelone u Sporting Gijón na jednogodišnju posudbu.

U mlađim selekcijama hrvatske nogometne reprezentacije ima nastupe u dobnim uzrastima: do 14, do 15, do 16, 17, 18 i 21 godine. Sudjelovao je u impresivnim igrama u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo za hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 17 godina i tadašnji izbornik Ivan Gudelj pozvao ga je na pripreme za odlazak na Europsko prvenstvo za nogometaše mlađe od 17 godina, koje se održavao u Slovačkoj u svibnju 2013. godine.

Pozivom tadašnjega izbornika Igora Štimca, 23. svibnja 2013. godine, na pripreme “A” reprezentacije za utakmice protiv Škotske i Portugala postao je najmlađi igrač pozvan na pripreme, a upravo protiv Portugala Halilović je postao najmlađi i jedini igrač u povijesti, koji je kao maloljetnik nastupio za hrvatsku “A” reprezentaciju. Dana 10. lipnja 2013. godine, u 50. minuti prijateljske utakmice u Ženeviizmeđu Hrvatske i Portugala (0:1) ušao je u igru u dobi od 16 godina, 11 mjeseci i 22 dana (8 dana prije 17. rođendana).

Alen Halilović rođen je u Dubrovniku, a zbog očeve profesionalne nogometne karijere najmlađe godine proveo je često mijenjajući mjesta prebivališta, tako je u prve četiri godine života živio i u Španjolskoj i u Izraelu, i u Turskoj. Pred kraj očeve karijere obitelj Halilović trajno se nastanjuje u Zagrebu, gdje je Alen počeo nogometnu karijeru. Njegova majka Vanessa je iz Opuzena, a otac Sejad, bivši hrvatski i bosanskohercegovački nogometni reprezentativac, je iz Klokotnice u Bosni i Hercegovini. Alenova mlađa braća Dino (r. 1998.) i Damir (r. 2005.) također su perspektivni igrači u podmlatku FC Barcelone.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!