NaslovnicaVijestiHasan Salihamidžić: "Biće onako kako ja kažem ili napuštam klub"

Hasan Salihamidžić: “Biće onako kako ja kažem ili napuštam klub”

Rukovodstvo Bayerna razmišlja o tome da Olivera Kahna uključi u operativno upravljanje timom što se nimalo nije svidjelo trenutnom sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, inače bivšem suigraču Olivera Kahna.

Prije nekoliko dana u njemačkim medijima pojavila se ideja, iza koje navodno stoje Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge, koji su u gotovo svim aspektima kluba glavni i odgovorni ljudi. Navodno je Oliver Kahn, dugogodišnji Bayernov golman, trebao biti kandidat za ulazak u operativno vodstvo momčadi njemačkog prvaka. On je trebao je biti  mentor neke vrste sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću, koji je još uvijek početnik u tim vodama.

Transfer glasine: Barcelona kupuje reprezentativca Srbije, United šalje ponudu za napadača PSV-a, Piatek ostaje u Serie A

Neko je vrijeme bio tih i nije se oglašavao povodom tog pitanja, ali je sada Salihamidžić u intervjuu za Sport Bild jasno stavio do znanja što misli o toj ideji.

“Imam dobar i otvoren odnos s Oliverom, ali imam i jasan uvid u svoj rad, svoje kompetencije, svoje dužnosti. Glavni ljudi kluba znaju moje stajalište, a ako se odluče za drugu osobu, onda više ne mogu biti sportski direktor. Neću prihvatiti još jednu nadređenu osobu, neću biti drugi sportski direktor.

Salihamidžić je potvrdio da Benjamin Pavard dolazi iz Suttgarta, a klub također radi i na transferima drugih nogometaša, kao što su Callum Husdon-Odoi i Lucas Hernandez.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!