NaslovnicaVijestiHIGUAIN ODLUČIO: Napušta Chelsea na kraju sezone ukoliko se ovo dogodi!

HIGUAIN ODLUČIO: Napušta Chelsea na kraju sezone ukoliko se ovo dogodi!

Prema pisanju engleskih medija, budućnost Gonzala Higuaina u Chelseaju je neizvjesna s obzirom na špekulacije kako bi klub mogao napustiti Maurizio Sarri. Argentinski napadač je postigao dva gola u svoje prve tri utakmice u Premier ligi, oba protiv Huddersfield Towna, a u preostale dvije utakmice njegov tim je pretrpio teške poraze protiv Bournemoutha i Manchester Cityja.

Higuain napušta Chelsea u slučaju Sarrijevog otkaza

Higuain je u zapadni London stigao nakon razočaravajućeg perioda u dresu AC Milana, a ‘Plavci’ imaju mogućnost produženja njegove šestomjesečne posudbe na dodatnih godinu dana za oko 15 miliona funti na kraju sezone, ili da ga u potpunosti otkupe za 31 milion funti.

Ipak, kako pišu engleske novine Daily Mail, 31-godišnjak je zabrinut za budućnost Maurizija Sarrija, zbog kojeg je po svemu sudeći i pristao doći na Stamford Bridge, te je navodno spreman otići zajedno sa njim ukoliko talijanski stručnjak zaista dobije otkaz. Sarri je prethodno u karijeri surađivao sa Higuainom u Napoliju, a trenutno se nalazi pod velikim pritiskom u londonskom klubu, koji se nalazi na šestom mjestu u Premier ligi.

I dok bi odlazak Sarrija pojedini navijači kluba i prihvatili, gubitak i Higuaina dodatno bi pogoršao atmosferu u svlačionici. Direktorica kluba Marina Granovskaia priznala je kako je Argentinac bio njihova meta broj jedan, nakon što je potvrđen njegov dolazak. Tom prilikom je rekla: “Gonzalo je bio naša meta broj jedan u ovom zimskom prelaznom roku i dolazi nakon što se dokazao na najvišoj razini. Prethodno je surađivao sa Maurizijom i zna kakav način igre on preferira.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!