NaslovnicaVijestiHrvatski klubovi o učešću u Balkanskoj ligi

Hrvatski klubovi o učešću u Balkanskoj ligi

Hrvatski klubovi prokomentirali su moguće učešće u Balkanskoj ligi, Dinamo je protiv igranja u takvom natjecanju, dok Hajduk i Rijeka još nisu zauzeli stav.

hrvatski klubovi

UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila proračun za 24 momčadi, za natjecanje čija je ideja da startuje u rujnu 2018. godine.

Europska nogometna federacija je izdvojila 19,2 milijuna eura za budžet Balkanske lige, odnosno svakom sudioniku po 800.000 eura – za natjecanje čiji je plan da startuje u jesen 2018. godine.

Na sastanku u Zagrebu je dogovoreno da će 24 momčadi dobiti po 800.000 eura, a bit će i dodatnih nagrada prema plasmanu, ne računajući zarade od reklama, TV prava i prodaje ulaznica, pišu Novosti.

Hrvatski klubovi nisu postigli konsenzus oko potencijalnog učešća u Balkanskoj ligi.

“Možemo samo načelno reći kako je Dinamu prioritet hrvatska liga i da nas regionalna, pogotovo u formi koja se spominje u medijima, s klubovima isključivo s područja bivše države, jednostavno ne zanima”, izjavili su iz Dinama za hrvatski portal Index.

Iz Hajduka nisu htjeli pričaju o regionalnoj ligi, sve dok i službeno ne dobiju informacije.

“Do ovog trenutka, sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Nitko nas nije kontaktirao u vezi s regionalnim natjecanjima, niti nas je o tome obavijestio Nogometni savez Hrvatske”, poručili su iz Splita.

Rijeka, trenutni lider hrvatskog šampionata, kratko se oglasila riječima da će u narednim danima dati komentar o Balkanskoj ligi.

Hrvatski savez je dao suglasnost za ligu i poručio da će se prilagoditi savjetima UEFA, dok je čelnik FS Makedonije Vasko Dojčinovski potvrdio je da su se svi savezi iz regiona dogovorili oko početka lige trenutku.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!