NaslovnicaVijestiIGRAČI ODUŠEVLJENI: Maurizio Sarri ukinuo još jedno pravilo svog prethodnika Antonija Contea!

IGRAČI ODUŠEVLJENI: Maurizio Sarri ukinuo još jedno pravilo svog prethodnika Antonija Contea!

Prema pisanju engleskih medija, novi trener Chelseaja Maurizio Sarri oduševio je svoj novi tim ukinuvši mnoga od pravila koja je uveo njegov prethodnik Antonio Conte.

Sarri ukinuo Conteova pravila

Conte je uveo strog ‘režim’ tokom dvije sezone, koliko je proveo na Stamford Bridgeu, a, između ostalog, kontrolisao je i ishranu svojih igrača.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Sarri je već proteklog tjedna ukinuo to pravilo, kao i pravilo ostanka svih igrača u hotelu noć prije domaćih utakmica. Kako izvještavaju engleske novine The Sun, talijanski stručnjak je ukinuo još jedno pravilo, a riječ je o jutarnjim treninzima, koje je pomjerio nešto kasnije tokom dana, kako bi njegovi igrači provodili jutra sa svojim obiteljima.

Sarri daleko više brine o tome kako se igrači osjećaju od Antonija Contea, koji je često tražio previše od njih. Mnoga od zabranjenih jela su vraćena u kantinu u Cobham trening centru, a igračima je sada dozvoljen i ostanak kod kuće pred utakmice na Stamford Bridgeu.

Nakon poraza na utakmici Community Shielda protiv Manchester Cityja, Chelsea je sjajno krenuo u novu sezonu u Premier ligi. ‘Plavci’ su u prvom kolu slavili protiv Huddersfielda rezultatom 3-0, dok su u drugom slavili protiv najvećeg rivala Arsenala rezultatom 3-2, te se trenutno nalaze na trećem mjestu.

Nakon pobjede u derbiju, Sarri je na pitanje novinara da li je njegov tim jedan od favorita za osvajanje titule rekao: “Ne u ovom trenutku. Igrali smo dobro u posljednjih 25 minuta danas, ali mislim da se moramo popraviti defanzivno. Mislim da su svi igrači odigrali dobro u drugom poluvremenu. Moramo ostati kompaktni i raditi pritisak na protivničkoj polovini.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Nenad Bjelica dobio otkaz u Union Berlinu

0
NENAD BJELICA je danas dobio otkaz u Union Berlinu, kako je objavio njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama. Hrvatski stručnjak je smijenjen zbog niza...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!