NaslovnicaVijestiInter - Napoli: Nerazzuri okrenuti ka Scudettu, šansa za Napoli?

Inter – Napoli: Nerazzuri okrenuti ka Scudettu, šansa za Napoli?

Inter – Napoli igraju prvu utakmicu polufinala Kupa Italije (Coppa Italia) na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu (srijeda, 20.45h). Nakon velikog preokreta i pobjede protiv gradskog rivala Milana u nedjelju, Nerazzuri se bore za plasman u finale nacionalnog kupa, a protivnik im je Napoli, koji ove sezone igra ispod svih očekivanja.

Inter - Napoli

TIMSKE NOVOSTI

Inter se vratio na vodeću poziciju Serie A, i to na kakav način! Tim sa Meazze nakon prvog poluvremena gubio je 0:2 od Milana u derbiju della Madonnina, ali su sa četiri pogotka u drugom dijelu stigli do veličanstvenog preokreta i tri boda sa kojima su se izjednačili sa Juventusom, ali zbog bolje gol razlike preuzeli su prvo mjesto. Prije toga su savladali Udinese, i čini se da su se napokon vratili na šampionski kurs, nakon tri uzastopna remija.

Naravno, prioritet svih prioriteta u ovom trenutku za Antonija Contea je borba za naslov prvaka – Nerazzuri čekaju na Scudetto već 10 godina, a u nedjelju ih očekuje vrlo teško gostovanje u Rimu, i to protiv direktnog rivala Lazija, koji se nalazi na trećem mjestu, sa samo jednim bodom manje. Zbog toga je veliko pitanje kakav sastav će Conte poslati u ovom duelu, jer je za očekivati da između dvije jako teške utakmice odmori pojedine igrače. Golman Samir Handanović već neko vrijeme je van stroja zbog ozljede prsta i vjerovatno neće biti na raspolaganju Conteu za ovaj susret, a odlična vijest je povratak Lautara Martineza nakon tri utakmice suspenzije.

Romelu Lukaku igra kao preporođen u crno-plavom dresu – u 30 utakmica postigao je 21 gol, i zasigurno će biti najveća prijetnja gostujućem timu (ukoliko bude u timu). Belgijanac je postigao tri gola u posljednje dvije utakmice, i djeluje kao da je nezaustavljiv ove sezone.

Napoli igra očajnu sezonu u domaćem prvenstvu, najgoru još od povratka u Serie A (2007/08), a smjena trenera očigledno nije dala željene rezultate. 30 bodova iz 23 kola i više nego skromno 11. mjesto je ispod svih očekivanja za tim koji je prethodnih godina bio najozbiljniji konkurent Juventusu za Scudetto te im u par navrata ozbiljno zaprijetio. Za dvije nedjelje ih očekuje prvi susret protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka, gdje će imati težak zadatak da poprave loš utisak, iako je i Blaugrana daleko od prave forme.

Nakon tri uzastopne pobjede, i to protiv Lazija (Kup), Juventusa i Sampdorije, činilo se kako se ‘Partenopei’ vratio na pravi kolosijek, ali potom je uslijedio neočekivani poraz od Leccea na San Paolu, kojim su vjerovatno “ugasili” svoje šanse za iole ozbiljniji plasman, a definitivno su se oprostili od četvrtog mjesta i Lige prvaka, pošto sada zaostaju čak 12 bodova za četvrtoplasiranom Atalantom.

Kroz Kup Italije bi donekle mogli da se “operu” za ligaški brodolom, a šansu protiv Intera će tražiti u tome što su Nerazzuri okupirani borbom za Scudetto. Faouzi Ghoulam i Kevin Malcuit su igrači na koje Gennaro Gattuso neće moći da računa na Meazzi, a za očekivati je da će biti manje rotacija u timu nego kod Contea.

OČEKIVANI SASTAVI:

Inter: Padelli; Godin, Ranocchia, Bastoni; Moses, Vecino, Barella, Young, Eriksen; Sanchez, Lukaku

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui; Lobotka, Ruiz, Allan; Mertens, Insigne, Milik

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

Posljednje dvije međusobne utakmice između Intera i Napolija donijele su čak 9 golova, iako su godinama ranije njihovi dueli bili poput šahovskih partija (dva gola u četiri utakmice). Inter je u ovom trenutku okrenut prema Scudettu i ovo je utakmica u kojoj bi mogli malo “spustiti gas”, a Napoli ovdje vidi priliku za iskupljenje u za njih očajnoj sezoni.

Tim Antonija Contea je u prethodnih osam utakmica samo jednom sačuvao mrežu, a u napadu su predvođeni sjajnim Lukakuom. Napoli se nikako ne može pohvaliti odbranom, iako su u posljednje vrijeme napadački raspoloženi, i s obzirom na okolnosti, mogu postići barem jedan gol na Meazzi. Uzimajući sve u obzir, naš prijedlog je oklada Both Teams to Score, po koeficijentu 1.75 u Bet365 kladionici.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!