NaslovnicaVijestiIspovijest bivšeg nogometaša Atletica: "Znao sam potrošiti 15.000 eura za noć, ali...

Ispovijest bivšeg nogometaša Atletica: “Znao sam potrošiti 15.000 eura za noć, ali onda sam se vratio u surovu realnost…”

Bivši nogometaš u svojoj ispovijesti otkrio je kako je zarađivao ogromne novce, kako je znao potrošiti čak 15.000 eura za jednu noć, ali kada je bio primoran da se povuče u 27. godini zbog ozljede, vratio se u surovu realnost… Ispovijest bivšeg nogometaša Atletica pokazuje kako se sve vrlo lako može promijeniti preko noći.

Vrhunski nogometaši žive lagodnim životom, ne razmišljajući koliko koštaju razne skupe stvari, znajući da to sebi sve lako mogu da priušte, ali kada se sudbina poigra sa njima, život iz bajke se lako može pretvoriti u noćnu moru.

Jedan od njih je i Alvaro Dominguez, bivši stoper Atletico Madrida i Borussije Monchengladbach. On je dvaput osvajao Ligu Europe sa Atleticom, i na vrhuncu slave, priznaje da nije previše razmišljao o novcu, jer ga je kako kaže, imao i previše.

[su_no1forfootball]

On je objasnio kako je mladom igraču veoma teško da raspolaže sa ogromnim novcem koji zaradi u tako kratkom roku. “To je velika promjena, i za nogometaša bez visokog obrazovanja izuzetno je teško raspolagati sa tim novcem”.

“Nogometaši su najčešće kritizirani, ali ako nekome sa ulice ko se bori da preživi od mjeseca do mjeseca, date milijun eura, vidjećete šta će se desiti. Ne mislim da bi se razlikovao od bilo kojeg nogometaša”.

Real priprema spektakularan transfer od 400 milijuna eura!

Icardi izgubio strpljenje, ovo je njegov ultimatum Interu!

“Kada ste igrač, ne cijenite novac. Sve skuplji automobili, sve skuplji satovi… Iznajmljujete privatni avion za večeru i smatrate to normalnim. Da, ja sam to radio. Jednom sam izašao sa prijateljima u provod i potrošio čak 15 tisuća eura za noć.”

“Normalno da mislite da sam glup, ali to napraviš jednom da vidiš kako je i shvatiš da to nije realnost. Problem je što mnogi izgube dodir sa realnošću i taj izuzetak postane pravilo.”

Zbog bolova u leđima morao je prekinuti karijeru sa 27 godina, jer da je nastavio igrati, postojala bi opasnost da ostane invalid.

“Dan poslije operacije sam shvatio da više neću igrati. Pozvao sam roditelje da mi objasne šta imam: novac, imanje, sve… Do tog trenutka su se oni brinuli o tome. Dok igraš ti nemaš predstavu koliko si zaradio. Nije te ni briga jer jednostavno imaš previše novca za trošenje.”

“Trudim se živjeti da ne moram trošiti ono što sam uštedio niti da moram prodavati što sam stekao. Želim da radim posao koji volim, bez obzira dobijam li za to hiljadu ili deset hiljada eura. Bavim se nekretninama i privilegovan sam što mogu sebi to priuštiti, ali to mogu rijetki”, objasnio je Dominguez.

On takođe smatra da bi igrači trebalo da imaju bolju komunikaciju sa financijskim agentima, te da mnogi nogometaši griješe jer se rano žene, ne poznavajući dobro svoje izabranice.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!