NaslovnicaVijestiISTRAŽIVANJE POKAZALO: Messi ima tri puta veće šanse od Ronalda da osvoji...

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Messi ima tri puta veće šanse od Ronalda da osvoji Ligu prvaka!

Lionel Messi ima tri puta veće šanse da osvoji svoju četvrtu Ligu prvaka u karijeri ove sezone nego da ju Cristiano Ronaldo osvoji po peti put u svojoj karijeri, pokazalo je istraživanje.

Šanse za osvajanje Lige prvaka

Naime, američki portal Fivethirtyeight je portal koji se bavi analizama svega i svačega, a prije svega politike, ekonomije, te sportskih dešavanja. Stručnjaci sa tog portala su napravili procjenu fokusirajući se na defanzivne i ofanzivne sposobnosti svakog tima.

Procijenili su kako je Liverpool favorit za osvajanje ovog takmičenja, nakon što su bili na korak od tog uspjeha prošle godine. Tim Jurgena Kloppa navodno ima 29 posto šansi da osvoji svoju šestu titulu, dok je Messi sa Barcelonom na drugom mjestu sa 27 posto šansi.

Manchester City, koji je izgubio u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Spursa ima 21 posto šansi da ode u Madrid, dok Juventus ima tek devet posto šansi. Iako se još dosta toga može dogoditi, još uvijek postoji šansa da se u finalu sretnu upravo Messi i Ronaldo.

Ukoliko Juve izbaci Ajax, sastat će se sa pobjednikom utakmice Manchester City – Tottenham Hotspur u polufinalu, dok će Barcelona vjerovatno igrati protiv Liverpoola ukoliko savlada United u uzvratnoj utakmici.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!