NaslovnicaVijestiBranislav Ivanović na meti Juventusa

Branislav Ivanović na meti Juventusa

Italijanski mediji su prenijeli da je defanzivac Chelseaja Branislav Ivanović na meti Chelseaja, zbog brojnih problema s ozljedama defanzivaca u torinskoj ekipi.

na meti

“Stara dama” je prvobitno željela narednog ljeta angažirati Ivanovića, ali su ozljede Leonarda Bonuccija, Andree Barzaglija i Danijela Alvesa, primorale čelnike kluba da već na zimu angažiraju defanzivca.

Talijanski mediji navode i da je defanzivac Giorgio Chiellini prethodnih sezona bio sklon ozljedama, kao i da će Mehdi Benatia biti na Afričkom kupu nacija s Alžirom u siječnju.

Ivanović ove sezone nije standardan u Chelseaju, a prethodnih dana u javnosti se spekuliralo i da je Barcelona zainteresirana za kapetana reprezentacije Srbije, pa je njegov odlazak u siječnju gotovo izvjestan.

Na meti Juventusa je i stoper Benfice Victor Lindelof, koga traže još Manchester United i Inter.

Nogometaši Juventusa poraženi su proteklog vikenda na gostujućem terenu u Genoi sa 3:1, u utakmici 14. kola talijanskog prvenstva i tako doživjeli treći poraz.

Genoa je povela golovima dvostrukog strijelca Giovannija Simeonea, u trećem i 13. minutu, a treći gol za domaće postigao je nogometaš Juventusa Alex Sandro, koji je u 29. minuti zatresao vlastitu mrežu.

Jedini gol za prvaka Italije postigao je Miralem Pjanić u 89. minutu.

Juventus je ostao na čelu tabele, ali se prednost nad drugoplasiranom Romom istopila na 4 boda, a sa istim zaostatkom prati ih i Milan. U sledećem kolu na svom stadionu u Torinu dočekuju Atalantu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!