NaslovnicaVijestiIz Borussije potvrdili da zvijezda napušta klub

Iz Borussije potvrdili da zvijezda napušta klub

Manchester United je poslao puno bolju ponudu za Henrikha Mkhitaryana i 27-godišnjak je pred prelaskom na Old Trafford, potvrdio je generalni direktor Borussije Dortmund.

Iz Borussije potvrdili da zvijezda napušta klub Mkhitaryan

Armenijski reprezentativac je u posljednje vrijeme povezivan sa odlaskom sa Signal Idune Parka, a transfer u Manchester bi trebao biti potvrđen u narednih nekoliko dana.

Engleski Sky Sports je u ponedjeljak izvijestio da je Manchester United poslao ponudu od 42 miliona eura, koju su čelnici Borussije prihvatili.

Hans-Joachim Watzke je potvrdio da je Manchester United poslao ponudu sa kojom su zadovoljni svi u Borussiji, te će bivši igrač Shakhtara sljedeće sezone igrati u dresu Crvenih vragova.

Njemački Suddeutsche Zeitung je danas objavio da je Manchester United prvi put poslao ponudu od 40 miliona eura, koja je odbijena. Međutim, nova ponuda od 42 miliona eura je prihvaćena, a to je ptovrdio i generalni direktor kluba.

“Situacija je sada drugačija”, rekao je Watzke za Bild.

“Manchester United je poslao puno bolju ponudu. U sitacijama poput ove postoji mnogo različitih stvari koje treba uzeti u obzir i na kraju u jednom trenutku treba donijeti odluku.”

“Odluku ćemo donijeti preko vikenda. Kontaktirao sam nekoliko ljudi, a dogovor će biti postignut tokom vikenda na sastanku na kojem će prisustvovati odbor kluba.”

Sportski direktor Borussije Michael Zorc kao zamjenu za Mkhitaryana želi dovesti Karima Bellarabija, dok trener Thomas Tuchel kao zamjenu želi Andrea Schurrlea iz Wolfsburga.

Mkhitaryan, kojeg je u klub doveo bivši trener Jurgen Klopp, već duže vrijeme javno tvrdi da želi napustiti klub a ta želja će mu se konačno i ostvariti ovog vikenda.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

UEFA mijenja pravilo na Europskom prvenstvu. Ovo je dobra vijest za...

0
Prema najnovijim izvještajima britanskih medija, UEFA će omogućiti izbornicima reprezentacija koje sudjeluju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj da pozovu 26 igrača umjesto dosadašnjih 23. Prema...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!